Od 15. decembra u Banjoj Luci oživljava Zimzograd

06.12.2013. 11:35 / Izvor: eKapija.ba
Od 15. decembra u Banjoj Luci oživljava Zimzograd

Na Trgu Krajine u Banjaluci od 15. decembra do 15. januara biće podstavljen zimski grad "Zimzograd", koji će u praznične dane posjetiocima pružiti različite vrste zabave, najavio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Na Trgu Krajine u Banjaluci od 15. decembra do 15. januara biće podstavljen zimski grad "Zimzograd", koji će u praznične dane posjetiocima pružiti različite vrste zabave, najavio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Gavranović je dodao da će Banjaluka, po ugledu na evropske metropole, prvi put organizovati manifestaciju sa zabavnim sadržajima za sve generacije koja treba da uljepša novogodišnje i božićne praznike.

On je naveo da će tokom tih 30 dana učestvovati mnogo poznatih umjetnika, te da će biti priređeno mnogo kutaka za najmlađe, ali i za starije, kao i da će postojati prostor za afirmaciju proizvoda domaće privrede.

Gavranović je novinarima u Banjaluci rekao da je gradska uprava "Zimzograd" prepoznala kao dobru ideju agencija "Akvarius" i "Mint" da se sugrađanima ponudi nešto novo.

Direktor agencije "Mint" Milena Đekić rekla je da su pri kraju pripreme za otvaranje "Zimzograda", koje će biti upriličeno 14. decembra, te da već 5. decembra počinje postavljanje kućica.

Ona je navela da će se "Zimzograd" sastojati iz nekoliko dijelova, a jedan će činiti 24 svečano uređene kućice u kojima će se prodavati uglavnom domaći proizvodi.

"U centralnom dijelu zimskog grada biće velika novogodišnja jelka, a cijeli grad ćemo ukrasiti sa 10.000 svjetiljki, tako da će to biti najljepša novogodišnja dekoracija ikad viđena u Banjaluci", istakla je Đekićeva.

Ona je dodala da će za one najmlađe biti uređena dječija kuća u kojoj će živjeti Djed Mraz sa sedam Mrazica, a tu će biti i elementi zabavnog dječijeg parka.

"Za malo starije imamo `veselu kuću`, koja će biti mjesto gdje ćemo se dobro provoditi, gdje će svih 30 dana nastupati razni muzučki bendovi. Radno vrijeme prodajnog dijela novogodišnjeg grada biće od 10.00 do 22.00 časa, dok će ugostiteljski objekti raditi do ponoći, uz mogućnost produženja radnog vremena do 2.00 časa", navela je Đekićeva.

U "Zimzogradu" će biti organizovane i razne humanitarne akcije, a poklon agencija "Akvarius" i "Mint" gradu Banjaluci biće trajni zabavni dječiji park.

Direktor agencije "Akvarius" Brankica Janković naglasila je da projekat u potpunosti finansiraju ove dvije agencije, dodajući da je grad dao nesebičnu podršku u infrastrukturi i logistici.

Direktor Turističke organizacije Banjaluke Ostoja Barašin rekao je da će zimski grad biti dio turističke ponude, u vrijeme kada Banjaluku posjećuje najviše turista.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing kompanije "M:tel", koja je podržala ovaj projekat, istakao je da su ovo prepoznali kao projekat koji Banjaluku stavlja rame uz rame sa evropskim metropolama, koji će spojiti ljude i obradovati sve, a pogotovo najmlađe.

Agencija "Akvarius" i "Mint" i Turistička organizacija Banjaluke obavezali su se ugovorom da će "Zimzograd" organizovati i narednih pet godina.

(eKapija, SRNA)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave