Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Od 17. do 24. maja 2009. godine u Banja Luci Svjetsko prvenstvo u raftingu

16.02.2009. 13:12 / Izvor: Nezavisne novine

Svjetsko prvenstvo u raftingu, koje će u organizaciji Rafting kluba "Kanjon" početi 17. maja, predstavlja priliku za razvoj turizma grada, smatraju u Administrativnoj službi grada.

"Ovo takmičenje će trajati do 24. maja 2009. godine, a s obzirom na to da je riječ o veoma značajnoj manifestaciji, pripreme su počele još prošle godine kako bi se Banja Luka predstavila u najljepšem svjetlu", kazao je Aleksandar Pastir, predsjednik Rafting kluba "Kanjon".

On je istakao da je već formirano 15 različitih komisija kako bi organizacija bila što uspješnija i da je do sada održano i nekoliko sjednica Organizacionog odbora na čelu s gradonačelnikom Dragoljubom Davidovićem.

"Sve ide onako kako smo planirali. Prema najavama, na Svjetskom prvenstvu u raftingu ove godine trebalo bi da se pojavi 60 ekipa iz cijelog svijeta", istakao je Pastir.

"Ovo je izuzetna prilika za promovisanje turizma našeg grada. Konačno ćemo imati priliku da ljudima koji nas posjete pokažemo sva bogatstva našeg nasljeđa", kazala je radnica Milica Stojanović.

Ona je naglasila da je veliki dokaz za to što se takmičenje održava baš u našem gradu, da imamo dobar riječni potencijal, te da bi od toga trebalo da krenemo kako bismo privukli što veći borj ljudi u gradu. Nakon toga, ističe ona, lako bi bilo da se promoviše i seoski turizam, jer je to ono što je strancima neobično i itekako zanimljivo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave