Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Od 6. do 8. oktobra na Tjentištu radionica "Šumske i planinske zaštićene zone"

04.10.2008. 09:44 / Izvor: Fena

Svjetska banka će od 6. do 8. oktobra u Nacionalnom parku Sutjeska, na Tjentištu, organizovati radionicu u okviru projekta "Šumske i planinske zaštićene zone", koji će biti realizovan u četiri godine.

Do kraja 2008., u okviru projekta "Razvoj i zaštita šuma/ dodatno finansiranje", u komponenti inventure šuma, bit će obrađeni podaci za 40 posto šumskih površina u RS-u.

Ovo je zaključeno nakon sastanka predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a i JPŠ "Šume RS", s delegacijom Svjetske banke koju je predvodila Džesika Mot.

Delegacija Svjetske banke upoznata je i o ostalim aktivnostima koje su u fazi realizovanja, kao što su izrada Strategije razvoja šumarstva RS-a i obuke iz raznih oblasti u šumarstvu.

U radu ovog skupa učestvovat će i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a, koji će predstaviti dostignuća iz biodiverziteta, jedne od komponenti projekta "Razvoj i zaštita šuma/dodatno finansiranje".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave