Okrugli sto o izradi prijedloga zakona o poticanju razvoja male privrede u FBiH

30.05.2021. 14:45 / Izvor: Fena
Okrugli sto o izradi prijedloga zakona o poticanju razvoja male privrede u FBiH

Sutra, 31. maja, u sjedištu Vlade Federacije BiH s početkom u 11.00 sati, bit će održan okrugli sto na temu "Izrada Prijedloga zakona o poticanju razvoja male privrede u Federaciji BiH".

U organizaciji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, sutra, 31. maja, u sjedištu Vlade Federacije BiH s početkom u 11.00 sati, bit će održan okrugli sto na temu "Izrada Prijedloga zakona o poticanju razvoja male privrede u Federaciji BiH".

Skup će okupiti predstavnike Svjetske banke, Udruženja poslodavaca FBiH, Privredne i Obrtničke komore FBiH, te Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, a cilj je kroz konstruktivnu diskusiju s predstavnicima realnog sektora, kao relevantnih federalnih institucija, doći do rješenja koja će doprinijeti kvalitetnijem 'prijedlogu zakona'.

Nacrt ovog zakona usvojio je Parlament Federacije BiH, uz ocjenu da može poslužiti kao osnova za izradu prijedloga, čemu je Federalno ministarstvo pristupilo nakon provedene javne rasprave i analize pristiglih primjedbi i sugestija.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave