Okrugli sto o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, 3. decembra u Sarajevu

24.11.2012. 09:59 / Izvor: eKapija.ba
Okrugli sto o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, 3. decembra u Sarajevu

U Sarajevu će u ponedeljak 3. decembra 2012. godine, na dan osoba sa invaliditetom, biti održan okrugli sto čiji je cilj predstaviti educirane osobe sa invaliditetom kao i druge osobe sa invaliditetom koje aktivno traže posao.

Okrugli sto organizira socijalno preduzeće Uspon u okviru svog projekta, uz podršku Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom F BiH, a održavat će se od 11:00 do 12:30 sati u hotelu Hollywood na Ilidži.

Jedan od postavljenih ciljeva projekta jeste edukacija mladih osoba sa invaliditetom kako bi se poboljšala njihova konkurentnost na otvorenom tržištu rada, ističu iz socijalne kompanije Uspon.

Dvomjesečnu obuku je uspješno prošlo 30 osoba sa invaliditetom iz Sarajeva, Zenice, Bužima, Bihaća i Banja Luke. Na okruglom stolu će se takođe predstaviti zakonska regulativa i metodologija rada sa osobama sa invaliditetom.

Prisutnim poslodavcima će se uručiti Priručnik za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i Katalog sa preko 200 biografija osoba sa invaliditetom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave