Okrugli stol o državnoj pomoći 4.11. u Sarajevu

01.11.2013. 14:31 / Izvor: eKapija.ba
Okrugli stol o državnoj pomoći 4.11. u Sarajevu

Na okruglom stolu će govoriti Asja Čengić, izvršna direktorica CPU, predstavnik Američke ambasade u BiH, Alija Aljović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća za državnu pomoć / pomoćnik Ministra finansija FBiH, Goran Dostić, autor, CPU.

Kao jedan od preduslova za ulazak u Evropsku uniju, Bosna i Hercegovina je započela proces reforme sistema državne pomoći. Da bi podržao i unaprijedio taj proces, te upoznao stručnu i generalnu javnost sa sistemom državne pomoći u EU i promjenama koje slijede, Centar za politike i upravljanje (CPU), realizuje projekat pod nazivom “Sprovođenje Zakona o državnoj pomoći BiH i bolja distrubucija pomoći” kojeg finansira Američka ambasada u BiH u okviru programa malih grantova.

Tim povodom pozivaju predstavnike medija da prisustvuju i poprate prvi okrugli sto pod nazivom  „Reforma i modernizacija državne pomoći kao predpostavka ekonomskog razvoja“, koji će se održati u ponedeljak, 4. novembra, 2013. Godine, od 10h - 14h, u Atrijumu hotela Evropa u Sarajevu.

Na okruglom stolu će govoriti Asja Čengić, izvršna direktorica CPU, predstavnik Američke ambasade u BiH, Alija Aljović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća za državnu pomoć / pomoćnik Ministra finansija FBiH, Goran Dostić, autor, CPU .

Gost prvog okruglog stola je Marko Maček, zamjenik direktora Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Hrvatske, koji će predstaviti iskustva Hrvatske u reformi sistema državne pomoći.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave