Okrugli stol o industriji i zaštiti okoliša u Tvornici cementa Kakanj

18.09.2019. 10:02 / Izvor: Akta.ba
Okrugli stol o industriji i zaštiti okoliša u Tvornici cementa Kakanj

U okviru ovogodišnjeg programa VIVA Film Festivala, u četvrtak 19.9.2019. godine sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama Tvornice cementa Kakanj (TCK) održat će se okrugli stol.

U okviru ovogodišnjeg programa VIVA Film Festivala, u četvrtak 19.9.2019. godine sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama Tvornice cementa Kakanj (TCK) održat će se okrugli stol na temu industrije i zaštite okoliša.

Tokom ovog okruglog stola filmski umjetnici iz cijelog svijeta imat će priliku da se upoznaju sa načinom na koji Tvornica cementa Kakanj svoju proizvodnju razvija u skladu sa najnovijim dostignućima na polju zaštite okoliša u ovoj industriji o čemu svjedoče mnogobrojni certifikati, nagrade i priznanja na polju održivog razvoja.

Kao lider održivog razvoja u BiH, Tvornica cementa Kakanj koristi priliku da pruži filmskim umjetnicima inspiraciju i motivaciju za nove teme u kategoriji zaštite okoliša. Član Uprave TCK ovom prilikom prezentirat će sva dostignuća kakanjske cementare na polju zaštite okoliša i sveukupnog održivog razvoja.

Ovogodišnji, peti po redu, međunarodni VIVA Film Festival kratkog i dokumentarnog filma, koji Tvornica cementa Kakanj podržava od samih početaka, održava se od 18. do 22. septembra u 17 gradova naše zemlje pod motom "Jedan festival - Svi gradovi!".

Umjetnici i aktivisti iz 85 zemalja svijeta takmiče se u četiri kategorije, uključujući i kategoriju ekologije/zaštite okoliša.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave