Okrugli stol "Poboljšanje imidža metalske industrije BiH"

10.11.2017. 12:45 / Izvor: Akta.ba
Okrugli stol 'Poboljšanje imidža metalske industrije BiH'

Prikazivanjem pozitivnih trendova u ovom sektoru je jedan od načina kako mladima olakšati izbor zanimanja.

Zašto poboljšanje imidža metalske industrije BiH? Zato što želimo metalski sektor prikazati kao okosnicu privrednog razvoja, kao perspektivnu djelatnost, kao prostor gdje stručni kadrovi mogu graditi svoju karijeru, kao privlačnu profitabilnu oblast, nikako kao socijalni sektor.

Okrugli stol na temu „Poboljšanje imidža metalske industrije BiH“ održat će se u okviru „Info dana metalaca“ 14.11.2017. godine.

Cilj tematskog okruglog stola je metalski sektor učiniti prihvatljivijim, interesantnijim i perspektivnijim za mlade, koji su budućnost i najveći resurs dalje industrijskog razvoja. 

Prikazivanjem pozitivnih trendova u ovom sektoru je jedan od načina kako mladima olakšati izbor zanimanja prilikom upisa u škole i na taj način osigurati dalji razvoj ovog perspektivnog sektora.

Okrugli sto je prilika da neposredno pred Dan metalaca 15. novembar prikažu izazove i mogućnosti ove oblasti i svi zajedno podsjete da metalski sektor ima jasan status i da zavređuje veći ugled.

Vaše prisustvo svakako očekujemo i na ostatku prorgama predviđenog za Info dan, ali mnogo bi nam značilo da svojim prisustvom na Okruglom stolu upotpunite percepciju prema metalnom sektoru, sa pozicije predstavnika medija, što u konačnici vaše sadržaje prema javnosti može obogatiti afirmativnim i pozitivnim porukama.

Privredna/Gospodarska komora F BiH će kao učesnike Okruglog stola pored predstavnika obrazovnih institucija, obezbijediti privrednike i glavne urednike najvećih medijskih kuća u u BiH.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Sektor za industriju i usluge P/GKFBiH na br.tel. 033/566-306 ili 033/566-300.

PREUZMI DOKUMENT:
Program rada

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave