Online PIT Panel 3: Digitalizacija industrije (4.0) odmah!!!

19.05.2020. 07:46 / Izvor: Akta.ba
Online PIT Panel 3: Digitalizacija industrije (4.0) odmah!!!

Ako je i bilo dilema, onda je za vrijeme Corona krize postalo kristalno jasno da digitalizacija prerasta neizostavan put ka budućnosti savremenog poslovanja.

Ako je i bilo dilema, onda je za vrijeme Corona krize postalo kristalno jasno da digitalizacija prerasta neizostavan put ka budućnosti savremenog poslovanja.

Digitalizacija je naravno širok i sveobuhvatan pojam. U našem adresiranju ovog pojma, mi ćemo se međutim fokusirati na praktične i nezaobilazne aspekte digitalizacije industrije i proizvodnje. Drugim riječima, fokusiraćemo se na ono što je u savremenom poslovnom rječniku obuhvaćeno pojmom „Industrija 4.0

Ovaj pojam podrazumijeva opseg digitalizacije sačinjen od osnovnih IT rješenja, zatim ERP/CRM/WMS/MRP i ostalih poslovnih softvera, preko digitalnih alata za razvoj, inžinjering i dizajn, pa sve do modernih aspekata vještačke inteligencije koja već zadire u automatizaciju. Sve te aspekte će uključivati jedna buduća fabrika. Pitanje je naravno za sve nas: Idemo li u takvu budućnost ili ćemo kao i inače biti na začelju svjetskih dešavanja?

Svaka kriza nosi neka svoja obilježja i neke novitete u poslovnom svijetu, pa tako i trenutna. Rad od kuće zahtijevao jeprilagođavanje, te uvođenje novih tehnika i tehnologija rada. “Preko noći” smo podlegli procesu digitalizacije. U veoma kratkom roku bili smo primorani da savladamo nove tehnologije i to nerijetko jednu, pa drugu, treću, sve dok nismo pronašli najbolju za naš sistem poslovanja.

U sklopu ove Online PIT Panel diskusije razgovarat ćemo o samom procesu digitalizacije, njegovom uvođenju, njegovim prednostima i nedostacima kao smjernicama shodno grani poslovanja. Svoja mišljenja i najbolje prakse će sa nama podijeliti slijedeća postava gostiju:

  • Robert Ćutuk, Alloy Wheels, Jajce, BiH
  • Bojan Sadiković, Info Studio, Sarajevo, BiH
  • Vedran Šimunović, INTERA Tehnološki Park, Mostar, BiH
  • Dr. Emir Džanić, Cambridge Innovative System Solutions, Zagreb, Hr - moderator

Cijeli program upravo s ključnim fokusom na digitalizaciju poslovnih sistema kompanije Targer i cijelog BH društva u okviru kampanje “IZAĐIMO JAČI” podržao je "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u ime Njemačke vlade”.

Vrijeme digitalizacije poslovanja je sad i odmah!!!

Pridružite nam se na ovoj Online PIT panel diskusiji s ciljem efektivne razmjene mišljenja na ovu temu.

Četvrtak, 21.05.2020. u 18.00.

Prijaviti se možete direktno na linku: https://lnkd.in/d-rYA35

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave