Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Online radionica: Sigurnost hrane i COVID-19

07.05.2020. 08:56 / Izvor: Akta.ba

Svjedoci smo izuzetno brzih i radikalnih promjena u svijetu, kako u svakodnevnom, tako i poslovnom životu. Zaposlenici su prinuđeni prilagoditi se novim procesima, dodatnim zadacima i tehnologijama. Iako mnogima edukacije  nisu na listi prioriteta moramo biti svjesni da tržište danas, više nego ikada, zahtijeva napredne i učinkovite vještine i kompetencije. Nezavisno i fleksibilno usavršavanje posebno je važno u trenutnoj situaciji. Naši inovativni koncepti prijenosa znanja nude optimalno okruženje za učenje i lični razvoj.

Online seminare provode kvalificirani predavači, a osmišljeni su na način da se posebno podupire proces samostalnog učenja i olakša primjena u praksi s posebnim naglaskom na visoku praktičnu orijentaciju, kako biste ono što naučite što brze iskoristili u poslu.

Svijet se suočava sa do sada neviđenom prijetnjom koju predstavlja pandemija COVID-19 i koja je izazvala niz promjena u našem svakodnevnom poslovnom i privatnom životu. Donesene mjere opreza dovele su do zatvaranju obrazovnih institucija, ugostiteljskih objekata, mnogih kompanija različitog opsega djelovanja, te restrikciju putovanja i bilo kakvih društvenih okupljanja. Za mnoge od nas, rad od kuće postao je svakodnevnica, međutim u prehrambenom sektoru to nije moguće. Uprkos mnogim opasnostima i preprekama, svi u prehrambenom lancu neprekidno rade na proizvodnji i distribuciji prehrambenih proizvoda.

 

Program seminara

  • Utjecaj pandemije virusa COVID-19 na prehrambeni sektor
  • Smjernice WHO/FAO za prehrambeni lanac u vrijeme pandemije
  • Kako standardizacija i sistem upravljanja sigurnošću hrane doprinose smanjenju rizika po sigurnost hrane?
  • Ponašanje, zdravlje i zaštita radnika u prehrambenom sektoru tokom pandemije
  • Čišćenje i dezinfekcija proizvodnih prostora
  • Preporuke i upute za sve subjekte koji posluju sa hranom s ciljem smanjenja širenja virusa COVID-19

 

Cilj seminara

Prenijeti znanja o sigurnosti hrane, kao i preporuke za postupanje u vrijeme pandemije i smjernice Svjetske zdravstvene organizacije za prehrambeni sektor, te osigurati da sudionici budu u stanju stečeno znanje primijeniti u svojim svakodnevnim aktivnostima.

 

Ko može sudjelovati

Osobe koje su u organizaciji zadužene za poslove u vezi sa sistemima upravljanja sigurnošću hrane, (rukovodstvo, nabava, prodaja, proizvodnja, skladišta, infrastruktura, transport). Tehnička znanja nisu preduslov za prisustvo seminaru.

Seminar je namijenjen menadžerima, voditeljima timova za sigurnost hrane, tehnolozima u proizvodnji, vlasnicima i zaposlenicima organizacija koje sudjeluju u bilo kojem segmentu lanca hrane.

 

Uvjerenje

Svakom polazniku seminara će biti izdata potvrda o sudjelovanju, priznata od međunarodnih institucija i kao takva može poslužiti kao polazna osnova za daljnje usavršavanje na ovom području.

 

PREDAVAČ

Stručnjaci i vodeći auditori TÜV Croatia d.o.o. - TÜV NORD Group

 

DATUM ODRŽAVANJA

28.05.2020.

 

PLATFORMA ZA ODRŽAVANJE WEBINARA

Platforma za učenje na daljinu & Microsoft Teams (Nije potrebna instalacija. Polaznici će dobiti link i pristupne podatke za uključenje.)

 

CIJENA SEMINARA

75,00 EUR

 

POSTUPAK PRIJAVE

1.Ispunjenu prijavnicu dostaviti:

email: alagumdzija@tuv-nord.com

fax: +387 33 650 730

2. Polazniku se mailom ili faksom šalje  predračun  prema  kojem vrši avansnu uplatu

 

UPLATA

Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.

TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

 

KONTAKT OSOBA

Adna Lagumdžija

 

TÜV Croatia d.o.o. 

Predstavništvo u Bosni i Hercegovini TÜV NORD GROUP

Tel/Fax:  +387 33 650 730

Mob:     +387 61 155 917

Email:    alagumdzija@tuv-nord.com

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavnica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave