Online trening za interne auditore ISO 9001:2015

17.04.2020. 08:19 / Izvor: Akta.ba
Online trening za interne auditore ISO 9001:2015

Jedan od osnovnih alata razvoja sistema upravljanja prema ISO 9001 i njegovog usklađivanja je permanentno provođenje internih audita.

Svjedoci smo izuzetno brzih i radikalnih promjena u svijetu, kako u svakodnevnom, tako i poslovnom životu. Zaposlenici su prinuđeni prilagoditi se novim procesima, dodatnim zadacima i tehnologijama. Iako mnogima edukacije  nisu na listi prioriteta moramo biti svjesni da tržište danas, više nego ikada, zahtijeva napredne i učinkovite vještine i kompetencije. Nezavisno i fleksibilno usavršavanje posebno je važno u trenutnoj situaciji. Naši inovativni koncepti prijenosa znanja nude optimalno okruženje za učenje i lični razvoj. Online seminare provode kvalificirani predavači, a osmišljeni su na način da se posebno podupire proces samostalnog učenja i olakša primjena u praksi s posebnim naglaskom na visoku praktičnu orijentaciju, kako biste ono što naučite što brze iskoristili u poslu.

U svijetu poduzetništva i globalnog marketinga smatra se da postoje tri bitne stvari za osvajanje i opstanak na tržištu uz pridobivanje kupaca. To su kvaliteta, rok i cijena - upravo ovim redoslijedom. Kao način da se odgovori na sve glasnije zahtjeve kvalitete kreiran je standard ISO 9001. Odmah potom krenula je i primjena zahtjeva ovog standarda u organizacijama širom svijeta.

Jedan od osnovnih alata razvoja sistema upravljanja prema ISO 9001 i njegovog usklađivanja je permanentno provođenje internih audita (unutrašnjih nezavisnih ocjena). Kvalitetno provedeni interni auditi kvalitete važan su preduslov zadovoljavanja zahtjeva standarda ISO 9001 i kasnije certifikacije (audit nezavisne institucije), te stalnog poboljšavanja sistema upravljanja kvalitetom.

 

Cilj webinara

Edukacija osoba koje rade ili se pripremaju za rad na uvođenju, primjeni ili ocjenjivanju sistema upravljanja kvalitetom. Osposobljavanje za provođenje internih audita u vlastitoj, ali i drugim organizacijama (dobavljači, kooperanti i sl.).

 

Program webinara

  • Program obuhvata predavanja, vježbe, te testiranje osposobljenosti na kraju seminara po slijedećim temama:
  • Kvalitet i sistemi upravljanja kvalitetom
  • Standardi ISO 9000, elementi sistema kvaliteta po modelu ISO 9001:2015
  • Problematika uvođenja i primjene sistema kvaliteta
  • Svrha i tipovi audita, certificiranje sistema kvaliteta
  • Postupci i način provođenja audita:
  • Zahtjevi za auditora
  • Završna provjera znanja

 

Ko može sudjelovati

Osobe koje su u organizaciji zadužene za poslove u vezi sistema upravljanja kvalitetom, (osiguranje kvaliteta, rukovodstvo, nabava, prodaja, tehničke službe...). Tehnička znanja nisu preduslov za prisustvo seminaru.

 

Certifikat

Svakom polazniku seminara će nakon provjere znanja testom i pozitivnim rješavanjem istog biti izdan certifikat o osposobljenosti za internog auditora prema ISO 9001:2015, od TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group, koji je međunarodno priznat i kao takav može poslužiti kao polazna osnova za daljnje usavršavanje na ovom području (obrazovanje za Lead-auditora, čime se otvara mogućnost rada za neku certifikacijsku ustanovu) i sl.

 

PREDAVAČ

Boris Rukavina, dipl.ing.maš

Voditelj Predstavništva u BiH

Lead Auditor: ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 50001

 

DATUM ODRŽAVANJA

23.04.-24.04.2020.

 

PLATFORMA ZA ODRŽAVANJE WEBINARA

Platforma za učenje na daljinu & Microsoft Teams (Nije potrebna instalacija. Registrirani polaznici će dobiti link i pristupne podatke za uključenje.)

 

CIJENA SEMINARA

95,00 EUR

 

POSTUPAK PRIJAVE

Ispunjenu prijavnicu dostaviti:

email: alagumdzija@tuv-nord.com

fax: +387 33 650 730

Polazniku se mailom ili faksom šalje  predračun  prema  kojem vrši avansnu uplatu

UPLATA

Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.

TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

 

KONTAKT OSOBA

Adna Lagumdžija - TÜV Croatia d.o.o. 

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavnica

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave