ONLINE WEBINAR 2: Put ka digitalnom poslovanju i komunikacijama - Industrija 4.0

26.05.2020. 12:19 / Izvor: Akta.ba
ONLINE WEBINAR 2: Put ka digitalnom poslovanju i komunikacijama - Industrija 4.0

Da li je digitalizacija poslovanja nužnost ili je to samo ukras kojim se mogu ukrašavati oni sa viškom novaca?

Da li je digitalizacija poslovanja nužnost ili je to samo ukras kojim se mogu ukrašavati oni sa viškom novaca?

Šta sve digitalizacija obuhvata? Koji su aspekti i segmenti digitalizacije u industrijskom poslovanju? Koje su razlike i kako se nadopunjuju pojmovi digitalizacija, informatizacija i automatizacija? Kako digitalizacija konkretno povećava produktivnost, profitabilnost, konkurentnost i poslovnu spremnost općenito?

Na sva ova i dodatna pitanja ćemo ponuditi kratke i trenutno aktuelne osvrte na našem narednom webinaru. Osvrti će se prenijeti u formi osnovnih konceptualnih postavki, ali i konkretnih primjera iz najboljih regionalnih i svjetskih praksi.

Digitalizacija je naravno širok i sveobuhvatan pojam. U našem adresiranju ovog pojma, mi ćemo se međutim fokusirati na praktične i nezaobilazne aspekte digitalizacije industrije i proizvodnje. Drugim riječima, fokusiraćemo se na ono što je u savremenom poslovnom rječniku obuhvaćeno pojmom „Industrija 4.0“

Ovaj pojam podrazumijeva opseg digitalizacije sačinjen od osnovnih IT rješenja, zatim ERP/CRM/WMS/MRP i ostalih poslovnih softvera, preko digitalnih alata za razvoj, inžinjering i dizajn, pa sve do modernih aspekata vještačke inteligencije koja već zadire u automatizaciju. Sve te aspekte će uključivati jedna buduća fabrika. Pitanje je naravno za sve nas: idemo li u takvu budućnost ili ćemo kao i inače biti na začelju svjetskih dešavanja?

Poslovanje tokom Corona krize dovelo je i do neizbježnog pitanja: da li digitalizacija prerasta u neizostavan put ka budućnosti savremenog poslovanja?

Predavači Dr Hadis Bajrić i Tarik Kadrispahić će skupa sa gostujućim izlagačima imati zadovoljstvo predstaviti vam ovu temu u novom svjetlu.

Cijeli program upravo s ključnim fokusom na digitalizaciju poslovnih sistema kompanije Targer i cijelog BH društva u okviru kampanje “IZAĐIMO JAČI” podržao je "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u ime Njemačke vlade”.

Pridružite nam se na ovom webinaru s ciljem efektivne razmjene znanja i razmišljanja. Dobrodošli.

Četvrtak, 28.05.2020. u 18.00.

Molimo Vas da se na webinar prijavite pojedinačno, nakon čega ćete link za prijavu dobiti na vašu email adresu. Prijavi se

Rezervišite svoje mjesto na vrijeme, broj mjesta je ograničen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave