Općina Novi Grad organizira prezentaciju projekta "Urbana poljoprivreda"

22.03.2019. 10:10 / Izvor: Akta.ba
Općina Novi Grad organizira prezentaciju projekta 'Urbana poljoprivreda'

Projekat "Urbana poljoprivreda" prezentira iskorištavanje balkona u stambenim zgradama za intenzivnu biljnu proizvodnju.

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Turskom razvojnom agencijom TIKA organizira prezentaciju projekta "Urbana poljoprivreda", u vijećničkoj sali Općine, u ponedjeljak 25. marta, u 17 sati.

Projekat "Urbana poljoprivreda" prezentira iskorištavanje balkona u stambenim zgradama za intenzivnu biljnu proizvodnju, koja vertikalnim sistemima proizvodnje višestruko povećava iskorištenu površinu i na taj način omogućava domaćinstvima da više konzumiraju svježu hranu i ostvare uštede u budžetu.

U ime TIKA-e projekat će predstaviti koordinator projekta prof. dr. Lutvija Karić i mr. Petar Glamočija. Nakon predavanja prisutni će ispuniti upitnike koji će omogućiti izbor potencijalnih korisnika projekta pri čemu će se u obzir uzeti socijalno osjetljive kategorije stanovništva.

Korisnici koji budu odabrani dobit će vertikalni, intezivni sistem za proizvodnju hrane, supstrat i sjeme, a bit će im uručeni i priručnici za urbanu poljoprivredu.

Građani koji su zainteresirani za projekat “ Urbana poljoprivreda” mogu se prijaviti putem e-maila poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba ili telefoskog broja 033 291-253.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave