Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Općina Novi Grad Sarajevo organizuje lokalni sajam zapošljavanja - 29.10.2009. godine u Sportskoj dvorani "Ramiz Slačin" na Mojmilu

14.10.2009. 14:11 / Izvor: eKapija.ba

U cilju direktne podrške nezaposlenim licima u zapošljavanju, Općina Novi Grad Sarajevo, 29. oktobra 2009. godine organizuje lokalni sajam zapošljavanja, koji će se održati u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Ovaj projekat ima kako lokalni tako i regionalni značaj. Općina Novi Grad Sarajevo kao jedna od najmnogoljudnijih općina, ovim projektom namjerava direktno pružiti podršku povećanju broja zaposlenih i poboljšanju ekonomske situacije na lokalnom nivou. Sajam zapošljavanja je prilika za uspostavljanje neposrednog kontakta nezaposlenih lica i poslodavaca, gdje nezaposlena lica na jednom mjestu mogu predati svoje biografije i popuniti prijave tj. aplicirati za upražnjena radna mjesta za koja imaju interesovanje.

Nosilac projekta je Općina Novi Grad Sarajevo, a partner projekta je Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Na sajmu će učestvovati poslodavci sa područja sarajevske makroregije. Lokalni sajam zapošljavanja iniciran je i podržan od strane Općine Novi Grad Sarajevo, te privrednika sa teritorije općine i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a u cilju podsticaja razvoju poslovnog okruženja kroz olakšano zapošljavanje, informisanje i bolje razumijevanje, radi poboljšanja sveukupnog ambijenta.

Sajam je otvoren za sve nezaposlene osobe, kao i poslodavce iz šire sarajevske makroregije.

Pozivaju se poslodavci da iskažu interes za učešće na sajmu i prezentaciju potrebnih radnih mjesta. Također, pozivaju se sve nezaposlene osobe da uzmu aktivno učešće prije i tokom održavanja sajma, saopćila je Privredna komora Kantona Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave