Osnove 3Ds Max za arhitekte i dizajnere

10.11.2017. 12:35 / Izvor: Akta.ba

Studenti i mladi profesionalci iz oblasti arhitekture, građevine i vizuelnih umjetnosti željni da unaprijede svoje znanje iz oblasti kompjuterske tehnike.

 

IUS Life organizuje kurs 3D Studio Max za arhitekte i dizajnere.

Predavač: Emina Čamdžić, dipl.ing. arh. MA

Emina je talentovana arhitektica i predavač. Saradnica je na mnogim značajnim projektima u zemlji i inostranstvu.

Ciljna grupa  

Studenti i mladi profesionalci iz oblasti arhitekture, građevine i vizuelnih umjetnosti željni da unaprijede svoje znanje iz oblasti kompjuterske tehnike izrade trodimenzionalnih modela i foto-realističnih vizualizacija.

Šta polaznici mogu naučiti tokom ponuđenih 30 sati?

Tokom kursa "Osnove 3Ds Max za arhitekte i dizajnere", polaznici će biti upućeni u osnove programa 3Ds Max, te na kraju kursa moći samostalno koristiti program za izradu foto-realističnih 3D vizualizacija za svoje projekte.

"U toku 30 sati intenzivnog rada na principu praktičnog rada uz teoretsku nastavu i provjere znanja, polaznici ce proći kroz dijelove koji se odnose na: upoznavanje radnog okruženja programa, izradu jednostavnih ali i kompleksnih modela, postavljanje rasvjete na scenu, dodjelu materijala, kao i samostalnu izradu kompleksnih materijala, upotrebu kamere i izrade jednostavnih animacija, kombinovanje upotrebe AutoCad, SketchUp i drugih programa s 3D Studio Max. Pored toga, ostavlja se mogućnost polaznicima na razvoju ideja i samostalnih projekata u okviru programa kursa, koje kasnije mogu iskoristiti za svoj portofolio", kazala je Emina Čamdžić, dipl.ing. arh. MA.

Dodaje kako se intenzivni kurs 3D Studio Max se uspješno održava na Internacionalnog Univerzitetu Sarajevo već dvije godine i zainteresovanost zasigurno postoji.

"Mnogi polaznici kursa se prijave i na neke druge kurseve na IUS Life kao sto je kurs AutoCad 2D&3D upravo nakon što završe ovaj kurs. Ovaj kurs nastoji da pokaže jednostavnost programa za izradu 3D modela koji se mnogima čini dosta kompleksan za rad.“

Krajnji ciljevi kursa?

Cilj kursa jeste osposobiti studente i mlade ljude za rad u kompleksnom okruženju 3Ds Max programa, dati im šansu za razvoj ideja pri 3d modelovanju, ali i povećati kompetentnost na tržištu rada.

Nakon položenog finalnog testa, polaznici će dobiti certifikat od IUS Life i time imati veću šansu pri aplikaciji za nove poslovne, ali i studijske mogućnosti.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave