Osnove uspješne prodaje i motivacije

28.10.2021. 12:51 / Izvor: Akta.ba
Radionica CPE

Ova radionica namijenjena je onima koji su novi u prodaji i onima kojima prodaja nije primarni posao, ali žele naučiti praktične i konkretne korake uspješne prodaje.

Cjelodnevna interaktivna radionica

Osnove uspješne prodaje i motivacije

SARAJEVO - 23. novembar 2021; 9:30-16h, Hotel Hills 5*

ograničeno na 20 učesnika

Iskoristite popust za rane prijave do 13. novembra

Ova radionica namijenjena je onima koji su novi u prodaji i onima kojima prodaja nije primarni posao, ali žele naučiti praktične i konkretne korake uspješne prodaje. Ako ste spremni posvetiti svoje vrijeme radu i razvoju, ova radionica će vas uputiti na pravi put.

Uz praktične primjere i zadatke za sve polaznike, upoznat ćemo se sa cijelim procesom prodaje kroz sve njegove faze i najbitnije elemente. Prodaja i komunikacija su ključ uspjeha! Prvi korak na putu do uspjeha je prepoznavanje i prilagođavanje potrebama kupca. Sljedeći korak je razumjevanje procesa prodaje. Ako znamo sve korake procesa prodaje lako ćemo planirati našu narednu akciju. I na kraju moramo biti samouvjereni i odlučni u prodaji. Sve ovo se ne postiže preko noći, ali ako uporno radimo na razvijanju prodaje sigurno ćemo ostvariti dugoročne rezultate.

Prodavci često nisu kompetentni i naučeni da svojom prvim utiskom, verbalnom I neverbalnom komunikacijom zainteresuju kupca. Pored poznavanja vlastitog proizvoda, potrebno je utvrditi i potrebu kupca (pratiti prodajne signale). Ako nam klijent nije na prvom mjestu, osjećat će se zapostavljeno i vrlo vjerovatno otići kod konkurencije. Posebna pažnja će biti posvećena unaprjeđenju prodajnih vještina u direktnom kontaktu s klijentima, kao najbitnijoj fazi svakog procesa prodaje, gdje će kroz niz praktičnih primjera i aktivno učešće polaznika radionice biti prezentiran osnovni model strukture i toka prodajnog procesa, način na koji se može zadobiti povjerenje klijenata, pitanja koja treba postavljati u cilju identifikacije potreba klijenta, način na koji klijentu predstaviti ponudu, premašiti otpor i primjedbe i zaključiti posao, tj. napraviti prodaju.

"Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse", poručuju iz CPE.

Više informacija i prijave

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave