Otkazan sajam "Dani maline i meda" u Žepču

10.07.2020. 15:00 / Izvor: Akta.ba
Otkazan sajam 'Dani maline i meda' u Žepču

Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva Federacije BiH i ostalih nadležnih institucija vezano uz javna okupljanja

Jubilarni 5. sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda "Dani maline i meda"Žepče 2020. neće biti održan ove godine sukladno preporukama Ministarstva zdravstva Federacije BiH i ostalih nadležnih institucija vezano uz javna okupljanja i uz nove okolnosti oko širenja korona virusa (COVID-19), a na kojima se očekuje prisustvo većeg broja ljudi, saopćeno je iz Razvojne agencije Žepče.

"Smatramo kako je u ovom trenutku, s obzirom na korona virus, sigurnost i zdravlje osoblja, izlagača i posjetitelja sajma na prvom mjestu i poštujemo naputke mjerodavnih institucija, te svemu pristupamo vrlo ozbiljno. Ovim putem izražavamo žaljenje zbog otkazivanja sajma te se zahvaljujemo na upitima i iskazanom interesu izlagača. Vidimo se 2021. godine", navode iz RAŽ-a.

Sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda "Dani maline i meda" Žepče, se tradicionalno održava u srpnju/julu mjesecu u Žepču i okuplja domaće proizvođače poljoprivrednih proizvoda iz Bosne i Hercegovine. U posljednje četiri godine svoje proizvode je predstavilo 280 izlagača, na preko 400 izložbenih štandova, iz 50 gradova i općina sa područja cijele BiH kao i partneri iz Republike Hrvatske.

Razvojna agencija Žepče će kroz svoj rad i u narednom periodu doprinositi očuvanju i daljnjem razvoju domaće poljoprivredne proizvodnje ali i povećanju konkurentnosti bh. gospodarstva, kako u primarnom poljoprivrednom sektoru, tako i u prehrambenoj industriji.

Sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda "Dani maline i meda" Žepče 2021. biti će izazov za samog organizatora ali i podstrek da se nastave započete aktivnosti te da njihov učinak bude usmjeren ka zadovoljstvu malog proizvođača.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave