Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Otkazan sajam "Dani maline i meda" u Žepču

10.07.2020. 15:00 / Izvor: Akta.ba

Jubilarni 5. sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda "Dani maline i meda"Žepče 2020. neće biti održan ove godine sukladno preporukama Ministarstva zdravstva Federacije BiH i ostalih nadležnih institucija vezano uz javna okupljanja i uz nove okolnosti oko širenja korona virusa (COVID-19), a na kojima se očekuje prisustvo većeg broja ljudi, saopćeno je iz Razvojne agencije Žepče.

"Smatramo kako je u ovom trenutku, s obzirom na korona virus, sigurnost i zdravlje osoblja, izlagača i posjetitelja sajma na prvom mjestu i poštujemo naputke mjerodavnih institucija, te svemu pristupamo vrlo ozbiljno. Ovim putem izražavamo žaljenje zbog otkazivanja sajma te se zahvaljujemo na upitima i iskazanom interesu izlagača. Vidimo se 2021. godine", navode iz RAŽ-a.

Sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda "Dani maline i meda" Žepče, se tradicionalno održava u srpnju/julu mjesecu u Žepču i okuplja domaće proizvođače poljoprivrednih proizvoda iz Bosne i Hercegovine. U posljednje četiri godine svoje proizvode je predstavilo 280 izlagača, na preko 400 izložbenih štandova, iz 50 gradova i općina sa područja cijele BiH kao i partneri iz Republike Hrvatske.

Razvojna agencija Žepče će kroz svoj rad i u narednom periodu doprinositi očuvanju i daljnjem razvoju domaće poljoprivredne proizvodnje ali i povećanju konkurentnosti bh. gospodarstva, kako u primarnom poljoprivrednom sektoru, tako i u prehrambenoj industriji.

Sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda "Dani maline i meda" Žepče 2021. biti će izazov za samog organizatora ali i podstrek da se nastave započete aktivnosti te da njihov učinak bude usmjeren ka zadovoljstvu malog proizvođača.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave