Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Otvaranje filijale ABS BANKE u Banjoj Luci, 10.03.2009. godine

09.03.2009. 14:51 / Izvor: eKapija.ba

ABS BANKA d.d. Sarajevo posluje deset godina širom cijele Federacije BiH i Distrikta Brčko, opslužuje više od 100 000 klijenata sa 400 zaposlenih u 51 prodajnom centru. Od 2007. Steiermärkische Sparkasse iz Austrije (članica Erste Bank i grupe štedionica Austrija) je većinski vlasnik banke i strateški partner sa jasnim ciljem da banku izvede medju prvih 5 banaka u BiH u petogodišnjoj perspektivi, navodi se u saopćenju.

Otvaranje nove Filijale u Banja Luci dio je poslovnog plana snažne regionalne ekspanzije na prostor cijele BiH sa fokusom na ulazak i pokrivanje tržišta Republike Srpske, pri čemu će Filijala Banja Luka biti regionalni centar i sjedište banke za ovu regiju. Poslovni plan ABS BANKE uključuje otvaranje jedanaest novih prodajnih centara u periodu 2009-2010.

Povodom ulaska na tržište delegacija iz Steiermärkische Sparkasse i ABS BANKE će biti u oficijelnoj posjeti Vladi Republike Srpske te potom sa njenim predstavnicima prisustvovati otvaranju.

Filijalu Banja Luka svečano će otvoriti i tom prilikom se obratiti prisutnima Vojislav Blagojević, direktor Filijale Banja Luka ABS BANKE, Gerhard Maier, generalni direktor ABS BANKE i Predstavnik gradske uprave Banja Luka ili Vlade Republike Srpske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave