Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Otvoren Centar za podršku malim i srednjim poduzećima

09.06.2007. 15:08 / Izvor: Dnevni list

Nakon godinu dana od početka izgradnje, jučer, 08.06.2007. godine, je na svečan način na atraktivnoj lokaciji uz rijeku Unu otvoren ured Regionalnog centra za podršku malim i srednjim poduzećima.

Centar je utemeljen pri Gospodarskoj komori Unsko-sanske županije u partnerstvu s Općinom Bihać i Ekonomskim Institutom. Izgradnja zgrade financirana je grantom Evropske komisije, koja je osigurala 155.000 eura za njegovo formiranje i početak rada.

"Cilj ovog centra je podrška bržem razvoju privatnog sektora, poticanje poduzetništva, rast zaposlenosti, rast proizvodnje na području USŽ-a, ali i deset općina RS-a", istaknuto je na otvorenju. Općina Bihać je partner u ovom projektu, a Ismet Pašalić, predsjednik Gospodarske komore USŽ-a, i Hamdija Lipovča, načelnik općine Bihać, dogovorili su i nastavak rada na projektima usmjerenim na poticaj poduzetništva.

Prilikom otvorenja Centra uručena su priznanja najuspješnijim kolektivima i gospodarstvenicima Unsko-sanske županije. Gospodarska komora USŽ-a za najuspješniji poduzetnički poduhvat u prošloj godini nagradila je Dževada Muslimovića, direktora ŠPD Unsko-sanske šume, i Suada Mahmića, direktora glavne podružnice Bihać Raiffeisen bank. "Grb komore" za 2006. dobili su Kov-Grad Bužim, Zah d.o.o. Bihać, slovenska trgovinska kuća TUŠ d.o.o. Bihać, Laser d.o.o. Bihać, Meggle Mljekara d.o.o. Bihać, Bira d.d. Bihać i Bihaćka pivovara d.d. Bihać.

Plakete za najbolje rezulate u poslovnoj grupaciji dobili su DI&DE Delić d.o.o. Bihać, Smrča d.o.o. Bosanska Krupa, Civić d.o.o. Cazin, Mujezinović d.o.o. Ključ i BH Telecom d.d. Direkcija Bihać. Plakete za kvalitetu dobilo je pet, a zahvalnice Gospodarske komore USŽ-a jedanaest tvrtki iz ove županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave