Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Otvorena manifestacija "Dani meda i pčelarstva Banja Luka 2008"

10.10.2008. 09:40 / Izvor: Nezavisne novine

Dani meda i pčelarstva u Banjoj Luci najljepša je manifestacija u gradu, koja bi trebalo da nam skrene pažnju na pčelarstvo koje mora da se širi i razvija, rekao je gradonačelnik Dragoljub Davidović.

On je zajedno s Veselkom Gatarićem, predsjednikom Društva pčelara Banja Luka, 09.10.2008. godine ispred spomenika Banu Milosavljeviću otvorio drugu po redu manifestaciju "Dani meda i pčelarstva Banja Luka 2008".

Organizator ove manifestacije, koja će trajati do nedjelje, je Udruženje pčelara Banja Luka, a pokrovitelji su Ministarstvo privrede šumarstva i vodoprivrede RS i Administrativne službe grada.

Svoje medne poslastice u popularnom "parkiću" u gradu izložilo je oko 40 proizvođača i prerađivača meda iz BiH i Srbije.

Veselko Gatarić naglasio je da građani mogu kupiti bagremov, livadski, kestenov i lipov med, propolis kapi i polen, kao i kompletnu opremu za pčelarstvo.

"Ovdje je najsigurnije kupiti med, jer su svi proizvodi kontrolisani od strane Veterinarskog instituta `Dr Vaso Butozan`, a dogovorili smo se da minimalna cijena meda bude 12 KM", rekao je Gatarić.

Dani meda u Banjoj Luci su događaj humanitarnog karaktera, jer će izlagači svoje proizvode pokloniti mališanima iz Dječjeg doma "Rada Vranješević" i Centra "Zaštiti me".

Proizvođači meda ističu da zbog loših vremenskih uslova ova godina nije bila zadovoljavajuća za proizvođače jer su prinosi i pet puta manji nego dosad.

Banjalučani koji su se zatekli na manifestaciji kažu da je velika ponuda proizvoda od meda i svi se slažu da meda ima ljekovita svojstva, te da bi ga trebalo konzumirati u što većim količinama, naročito zimi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave