Otvorene prijave: Brojna iznenađenja na jubilarnom "Konjic Food Festu"

20.08.2019. 10:49 / Izvor: Akta.ba
Otvorene prijave: Brojna iznenađenja na jubilarnom 'Konjic Food Festu'

Nešto potpuno novo na Jubilarnom 10. Međunarodnom Festivalu hrane ”Konjic Food Fest” 2019.

10. Međunarodni festival  hrane "Konjic Food Fest" ove godine koji će se održati 02.i 03.oktobra 2019. godine, a u okviru njega bit će organizovano takmičenje parova u kulinarstvu za sve zainteresovane građane u općini Konjic.

Tema takmičenja jeste priprema riblje čorbe, a organizator će obezbijediti sve neophodno za ovaj događaj. Na ovaj način će se popularizirati priprema autohtone vrste pastrmke, koja predstavlja jedan od simbola Konjica.

Organizator je obezbijedio novčane i druge nagrade za najuspješnije takmičare i najukusniju riblju čorbu! Možda upravo vaš tajni sastojak i takmičarski duh pobijede.

Glavni cilj organizacije ovog takmičenja jeste da se pored profesionalnih kuhara, mladih kuhara i učenika omogući i ostalim građanima da pokažu svoje kulinarske vještine i da za to budu nagrađeni.

"Pozivamo sve zainteresovane građane općine Konjic da se prijave i svojim kulinarskim umijećem obogate sadržaj ovogodišnjeg jubilarnog ”Konjic Food Fest-a”", poručuju organizatori. 

Festival će biti opremljen dodatnim sajamskim stolovima što otvara mogućnost za privlačenje i povećanje broja novih izlagača i samim tim promocije njihove proizvodnje i plasmana na jednom značajnijem i ozbiljnijem nivou.

Uz ponudu domaćih lokalnih proizvoda, posjetioci će imati priliku probati razna slana i slatka tradicionalna jela koja će se pripremati na licu mjesta, a festival će biti kao i prethodnih godina popraćen bogatim kulturno-umjetničkim programom. 

Rok za prijavu je 15.09.2019. godine. 

Prijavni obrazac se nalazi u prilogu. Vaše ispunjene prijavne obrasce možete dostaviti u Općinu Konjic u Službu za privredu, finansije i društvene djelatnosti, kancelarija broj 29, na trećem spratu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće brojeve telefona:

036 712-236 Općina Konjic
036 735-041 Savez poljoprivrednih Udruženja
036 727-645 Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK"

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavni obrazac za takmičenje u pripremi Riblje čorbe 2019

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave