Otvorene prijave za konferenciju/platformu Zeničko-dobojskog kantona​

15.07.2020. 10:32 / Izvor: Akta.ba
Otvorene prijave za konferenciju/platformu Zeničko-dobojskog kantona​

Mjesec juli osim konferencije u Sarajevu obilježit će i konferencija u Zenici, koja će se održati 30.07. 2020. godine u Hotelu Zenica

 

Mjesec juli osim konferencije u Sarajevu obilježit će i konferencija u Zenici, koja će se održati 30.07. 2020. godine u Hotelu Zenica sa početkom u 09:00h u okviru projekta "Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH", u organizaciji udruženja Energis i Fonda za zaštitu okoliša FBiH. 

Cilj projekta je postavljenje osnova za pokretanje koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja kroz promociju sigurnih, inovativnih i čistih tehnoloških rješenja uz smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Na konferenciji će se analizirati stanje urbanih zona na području FBiH, dati potencijalna rješenja gorućih problema u oblasti energetike, upravljanja otpadom i saobraćaja kroz integraciju pametnog grada, te potaći diskusije među ključnim akterima u cilju otvaranja prilike za unaprjeđenje kantona u FBiH.

Konferencija je namijenjena za predstavike vlasti, predstavnike visoko obrazovnih institucija, predstavnike internacionalnih organizacija, ambasada, privatnog i nevladinog sektora.

Prijave su otvorene putem linka: http://skr.rs/9DA.

𝗡𝗮𝗽𝗼𝗺𝗲𝗻𝗮: Za sve one, koji će fizički biti prisutni, želimo da naglasimo da ćemo kao organizator, poduzeti sve mjere zaštite i kontrole učesnika, a potrebne i prilagođene trenutnoj situaciji u borbi protiv širenja virusa COVID – 19.

Sponzori projekta:Westport Consulting, LANACO, Fabrika Cementa Lukavac

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave