Otvorene prijave za novi ciklus obuke za CNC programere!

28.09.2018. 13:25 / Izvor: Akta.ba
Otvorene prijave za novi ciklus obuke za CNC programere!

Novi ciklus počinje u ponedjeljak, 8.10.2018. godine u 17h.

CNC tehnologije su u posljednjih nekoliko godina nesporno promijenile svijet proizvodnje kakav je prije postojao. Proizvodnja i obrada metala, drveta i drugih materijala danas je nezamisliva bez alatnih strojeva kojima se upravlja pomoću računala. Ovi trendovi su uzrokovali nove potrebe na tržištu rada tj. sve veću potražnju za CNC operaterima i CNC programerima.

Već nekoliko godina HTEC centar INTERA Tehnološkog Parka jača konkurentnost svojih polaznika CNC obuka na tržištu rada. Nastavljajući dalje u tom smjeru, INTERA TP najavljuje deseti ciklus obuke za CNC programere!

Tijekom 50 školskih sati, polaznicima će iskusni predavači prenijeti znanja koja CNC programer mora posjedovati za operacije tokarenja (turning), glodanja (milling), tokarenja-glodanja (turn-mill) te rezanja žicom (wire cut).

Polaznici će imati i priliku izraditi elemente na CNC strojevima za koje su napravili programe čime će steći znanja neophodna za samostalan praktičan rad. Osim znanjima i vještinama, obuka nudi i pristup potencijalnom zaposlenju kroz kontakte s poslodavcima o čemu svjedoče i pozitivna iskustva polaznika prethodnih ciklusa.

Novi ciklus počinje u ponedjeljak, 8.10.2018. godine u 17h, a sve detaljne informacije o obuci i samoj prijavi moguće je dobiti na htec@intera.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave