Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Otvorenje prvog tehnološkog poslovnog centra za drvoprerađivače u BiH, 23.10.2009. godine u Tešnju

22.10.2009. 14:42 / Izvor: Fena

Američka vlada, putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Ministarstvo vanjskih poslova Norveške zajednički finansiraju trogodišnji, pet miliona dolara vrijedan program Inovacije u biznisu (www.ei-bih.ba) koji je pomogao otvaranje prvog tehnološkog poslovnog centra za drvoprerađivačku industriju u BiH.

Tim povodom 23.10.2009. godine će u Tešnju direktor Misije USAID-a Allan Reed otvoriti ARTECO, prvi tehnološki centar za drvnu industriju.

Cilj američko-norveškog programa je veće korištenje informacionih i komunikacionih tehnologija u malim i srednjim bh. preduzećima iz sektora drvoprerade, poljoprivrede, turizma i drugih proizvodnih grana industrije.

Time program Inovacije u biznisu, istovremeno, doprinosi jačanju kapaciteta bh. firmi kako bi mogle ponuditi nove finalne proizvode i usluge za koje postoji potražnja na domaćem i inostranom tržištu.

Dosad je američka vlada putem USAID-a osigurala više od milijardu dolara pomoći namijenjene ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne Hercegovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave