Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Otvoreno Takmičenje za izbor društveno odgovornog preduzeća/poduzeća

02.08.2007. 14:11 / Izvor: eKapija.ba

Fondacija MOZAIK sa partnerima Udruženje građana INFOHOUSE i agencijom CSRPLUS poziva sva preduzeća/poduzeća u BiH koje su do sada nesebično pomagale drugima i svoj intergitet pokazale u ovim, za mnoge, zaista teškim vremenima, da svoje pozitivne priče kandiduju na Takmičenju za izbor Društveno odgovornog preduzeća/poduzeća godine 2008. aktivnosti.

Ko se može takmičiti?

Takmičenje za društveno odgovorno preduzeće godine – DOBR08 je otvoreno za sva preduzeća registrovana u Bosni i Hercegovini, izuzev medijskih kuća, partnera i sponzora takmičenja.

Nevladine organizacije i vladine institucije se mogu prijaviti samo kao partneri preduzeća nosioca aktivnosti.

KATEGORIJE TAKMIČENJA

Postoje tri kategorije takmičenja. Preduzeća se mogu kandidovati za jednu ili sve tri od ispod navedenih kategorija ispunjavajući generalni dio aplikacije i onaj koji se odnosi na određenu kategoriju.

Dobrotvorni marketing

U ovoj kategoriji takmiče se preduzeća koja javno demonstriraju vrijednost svog brenda tako što koriste svoj marketinški potencijal da bi riješili problem u zajednici u kojoj posluju. Svojim dobrotvornim marketinškim kampanjama ona motivišu građane da kupnjom određenog proizvoda zajedno sa firmom doprinesu humanitarnom ili društvenom cilju. Primjer aktivnosti: procenat profita ostvaren na nekom od proizvoda doniran je za društveno korisnu akciju ili pomoć ugroženim građanima.

Korporativna filantropija

Za nagradu u ovoj kategoriji mogu se prijaviti preduzeća koja imaju filantropski angažman u projektima zajednice. To su preduzeća koja direktno finansijski podržavaju humanitarne i nevladine organizacije, grupe građana,projekte. Primjer aktivnosti: sportske i kulturne manifestacije, stipendije, donacije, humanitarnim projektima, sakupljanje robe u humanitarne svrhe, pomoć djeci sa posebnim potrebama itd.

Društveno odgovorne poslovne prakse

Prijave mogu poslati preduzeća koja su usvojila i sprovela takve poslovne prakse koje su doprinijele internom i/ili eksternom razvoju preduzeća (razvoj unutarnjih praksi, uposlenika, razvoj zajednice). Primjer aktivnosti: do-edukacija uposlenih, zaštita okoliša, etički kodeksi, korištenje ekoloških materijala, politika uštede električne energije itd.

Prijave na Takmičenje preduzeće može dostaviti za akcije koje su provedene u periodu od 01.01 2005. godine do momenta slanja prijave. Preduzeće se može prijaviti za sve tri kategorije takmičenja, međutim može dostaviti samo jednu prijavu unutar jedne kategorije koja uključuje jednu ili grupu.

detaljnije informacije i prijave na www.mozaik.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave