Ovogodišnja Energa pod sloganom "Misliti na budućnost"

07.02.2018. 09:12 / Izvor: Akta.ba

Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Međunarodni sajam i prateća konferencija Energa svojim sadržajima i strukturom učesnika predstavljaju uspješan i atraktivan poslovni događaj svrstan među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji. Energa je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti kao i različiti oblici poslovne saradnje domaćih i inostranih kompanija.

Konferencijski program Energa uključuje različite tematske oblasti a u njegovom definiranju i održavanju sudjeluju predstavnici vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas o održavanju ovogodišnjeg - 8. Međunarodnog sajma energetike i prateće konferencije Energa koji će se održati u Sarajevu 19-21 juna. Kao uspješan i atraktivan poslovni događaj sajam Energa svrstao se među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji.

Program Energa se održava pod sloganom MISLITI NA BUDUĆNOST čime izražava posvećenost modernoj, održivoj i efikasnoj energetskoj budućnosti. Njegovo koncipiranje zasnovano je na predispozicijama ovog regiona i prilagođeno je njegovoj industrijsko-energetskoj tradiciji, potencijalu i budućem razvoju.

Program Međunarodnog sajma i prateće konferencije Energa održavaju se u vremenu donošenja krupnih odluka o daljem razvoju energetskog sektora u BiH, te sagledavanja aktuelnih trendova u naučnom i tehničko tehnološkom razvoju u oblasti energetike s aspekta korištenja i razvoja domaćih resursa.

Energa 2018 realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo.

Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave