Ovogodišnji "Konjic Food Fest" 7. i 8. oktobra

03.10.2015. 10:50 / Izvor: Akta.ba
Ovogodišnji 'Konjic Food Fest' 7. i 8. oktobra

Ovogodišnje izdanje, šesto po redu, "Konjic Food Festa" održat će se 7. i 8. listopada, u Poslovno sportskom centru "Partizanovo" u Konjicu, u organizaciji općine Konjic i Savez poljoprivrednih udruženja Konjic.

Ovogodišnje izdanje, šesto po redu, "Konjic Food Festa" održat će se 7. i 8. oktobra, u Poslovno sportskom centru "Partizanovo" u Konjicu, u organizaciji općine Konjic i Savez poljoprivrednih udruženja Konjic.

Uz brojne sudionike iz lokalne zajednice, te drugih bh. gradova, na Festivalu će se predstaviti kuhari i gastronomi iz Norveške, koji su prisutni od začetka same ideje za organizacijom ovakvog događaja.

 Uz goste iz Norveške, slastice će i ove godine pripremati predstavnici Ambasade Kraljevine Norveške i Ambasade Republike Francuske u Sarajevu.

Prvog dana ovogodišnjeg "Konjic Food Festa" deset kuharskih timova do 24 godine starosti, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, takmičit će se u pripremi neretvanske pastrve.

Drugog dana Festivala tvrtka TOFI upriličit će prezentaciju profesionalne opreme za kuhinje, degustaciju "finger food" proizvoda uz animiranje omladine za profesionalnu orijentaciju usmjerenu prema zanimanju kuhar-poslastičar.

Pored gastro ponude i degustacije proizvoda, u program su uvrštene tematske radionice i dodjele nagrada za učesnike.

Ocjenjivačka komisija će, među ostalim, nagraditi novčano i diplomom najuređeniji štand.

Suorganizatori Festivala su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a, TOFI, VNR, Razvojna agencija Prvi korak, Turistička zajednica HNŽ-a, GIZ i Ambasada Švicarske, navodi se u saopćenju Organizacijskog odbora "Konjic Food Festa 2015".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave