Peti međunarodni kongres udruženja poreskih savjetnika na Zlatiboru

18.04.2019. 11:23 / Izvor: Akta.ba
Peti međunarodni kongres udruženja poreskih savjetnika na Zlatiboru

Organizator kongresa je Udruženje poreskih savetnika Srbije, koje je donelo odluku da ovogodišnje dešavanje, ali i svi budući kongresi imaju međunarodni karakter.

Peti Međunarodni kongres poreskih savjetnika  održaće se 24. i 25 maja u hotelu Tornik na Zlatiboru.

Organizator kongresa je Udruženje poreskih savjetnika Srbije, koje je donijelo odluku da ovogodišnje dešavanje, ali i svi budući kongresi imaju međunarodni karakter.

Osim predavača iz Srbije, ove godine će na Kongresu biti i predavači iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.

Predavači iz Bosne i Hercegovine su Mubera Brković, direktorka kompanije PricewaterhouseCoopers Tax and Advisory doo Sarajevo i Aleksandar Todorović, poreski savjetnik u kompaniji Bam Consult doo, Banja Luka.

Udruženje od svog osnivanja ima uspješnu i intenzivnu saradnju sa slovenačkim Udruženjem poreskih savjetnika, a odnedavno je saradnja uspostavljena i sa hrvatskim Udruženjem poreskih savjetnika, kao i sa makedonskim Udruženjem poreskih savejtnika.

Takđe, Udruženje poreskih savjetnika Srbije izrazilo je spremnost da pomogne u organizaciji osnivanja Udruženja u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Predsjednik Udruženja Ivan Simič inicirao je i prijedlog za osnivanje Regionalnog saveza udruženja poreskih savjetnika.

- Teme ovogodišnjeg 5. Međunarodnog kongresa su brižljivo odabrane, a na dnevnom redu biće zastupljena najaktuelnija i najinteresantnija pitanja iz ove oblasti - rekao je Mirko Vincetić, član Upravnog odbora Udruženja

Program Kongresa može se videti na sajtu www.ups-rs.com.

Prijavljivanje za učešće na Kongresu je u toku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave