Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

PKFBiH: Bh. firme na sajmovima energetike i ekologije u Beogradu - 14. - 16.10.2009. godine

06.10.2009. 11:04 / Izvor: Fena

U organizaciji komorskog sistema BiH putem Privredne komore Federacije BiH (PKFBiH), bosanskohercegovačke kompanije učestvovat će na Međunarodnom sajmu energetike "Energetika 2009" i sajmu zaštite životne sredine "Ecofair 2009" u Beogradu od 14. do 16. oktobra.

"Na sajmu će se biti predstavnici rudnika iz FBiH, Energoinvesta, Aluminija, Sekcije obnovljivih izvora energije PKFBiH", kazala je Feni savjetnica u ovoj komori Šemsa Alimanović.

Ovi sajmovi su, prema njenim riječima, prilika da se prezentiraju energetski i ekološki sektori u BiH, projektni biroi, inženjering kompanije i proizvođači energetske opreme, jer u ovom regionu do 2020. godine u revitalizaciju postojećih i izgradnju novih energetskih kapaciteta, planira se uložiti oko 16 milijardi eura.

Bh. privrednici vide u tome svoju šansu kao aktivni sudionici u realizaciji tih poslova.

Sajmovi će biti popraćeni stručnim programima, konferencijama, prezentacijama proizvoda i usluga, predavanjima i okruglima stolovima.

Aluminij će prezentirati što su uradili na polju zaštite okoline, a Sekcija obnovljivih izvora energije će predstaviti nove oblike izvora energije u BiH.

"Ovi sajmovi mogu doprinijeti boljoj prezentaciji naše privrede u cjelini", istakla je Alimanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave