Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj Kantona Sarajevo​

11.06.2020. 16:39 / Izvor: Akta.ba

Mjesec juli će obilježiti početak sjajnog projekta pod nazivom „Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH“ koji podržava Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je postavljenje osnova za pokretanje koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja kroz promociju sigurnih, inovativnih i čistih tehnoloških rješenja uz smanjenje emisije stakleničkih plinova. 

U okviru projekta održat će se platforme u vidu konferencija u svim kantonima na području FBiH. Prva konferencija održava se u Sarajevu u Hotelu Hills, 16.07.2020.

Na konferenciji će se analizirati stanje urbanih zona na području FBiH, dati potencijalna rješenja gorućih problema u oblasti energetike, upravljanja otpadom i saobraćaja kroz integraciju pametnog grada, te potaći diskusije među ključnim akterima u cilju otvaranja prilike za unaprjeđenje kantona u FBiH.

Konferencija je namijenjena za predstavike vlasti, predstavnike visoko obrazovnih institucija, predstavnike internacionalnih organizacija, ambasada, privatnom i nevladinom sektoru.

Prijave su otvorene putem LINKA.

Organizator projekta: Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – ENERGIS 

Sponzori projekta: Westport Consulting, LANACO, Fabrika Cementa Lukavac 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave