Počeo upis polaznika za edukaciju kuhar/slastičar u centru GastroID

26.08.2014. 13:47 / Izvor: eKapija.ba
Počeo upis polaznika za edukaciju kuhar/slastičar u centru GastroID

ToFi d.o.o. Sarajevo, vodeća je firma u BiH u oblasti profesionalnih kuhinja i profesionalnih vešeraja a posebna dodatna vrijednost su neformalne edukacije osoblja u sektoru Gastronomije i ugostiteljstva.

ToFi  d.o.o. Sarajevo, vodeća je firma u BiH u oblasti profesionalnih kuhinja i profesionalnih vešeraja a posebna dodatna vrijednost su neformalne edukacije osoblja u sektoru Gastronomije i ugostiteljstva.

Početkom 2013. godine “Prilika Plus" projekat je firmi ToFi Sarajevo uz punu podršku švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) koja djeluje pri švicarskom ministarstvu vanjskih poslova, omogućila GRANT sredstva za uspostavljanje centra za edukaciju u gastronomiji i ugostiteljstvu “GastroID“ koji je objavio upis polaznika za edukaciju odraslih i mladih za zanimanja – kuhar-ica i slastičar-ka za Modul I (Osnovni).

Kako navode iz firne ToFi, u Centar za edukaciju u kulinarstvu i ugostiteljstvu mogu se prijaviti sve zainteresirane punoljetne osobe koje žele obogatiti svoja znanja i vještine, te sticanjem istih unaprijediti svoje karijere i poboljšati uslove rada.

Program edukacije "Profesionalni kuhar" i "Profesionalni slastičar" sastoji se od tri modula (Osnovni, Napredni i Ekspertni). Trajanje svakog modula je 160 akademskih sati i provoditi će se u GastroID centru u Sarajevu uz vrhunske chef-ove kulinarstva i na vrhunskoj opremi. Prije mogućnosti upisa bit će obavljen prijemni intervju sa kandidatima.

Nakon što polaznik uspješno položi teorijski i praktični ispit provjere znanja, izdaje mu se adekvatan Certifikat prepoznat u kompletnoj industriji te se otvara mogućnost za upis kandidata ili kandidatkinje u slijedeći modul .

Nakon završena tri modula aplikanti koji su trenutno nezaposleni bit će konkuretniji na tržištu rada, a zaposleni aplikatni će unaprijediti efikasnost i produktivnost u procesu proizvodnje, te biti u mogućnosti prenijeti znanja svom timu čime će moći unaprijediti ponudu i kvalitet jela i usluga.

Upis polaznika ostaje otvoren do 19.9.2014. godine, a ukupno se prima 10 polaznika po zanimanju.

Početak edukacije: 29.9.2014. godine, a više informacija se može dobiti na e-mail: alma@tofi.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave