Počinje novi ciklus obuke za CNC operatere

11.01.2018. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Počinje novi ciklus obuke za CNC operatere

Naredni ciklus obuke na CNC mašinama planiran je za kraj januara 2018 godine.

U prostorijama Labaratorije za arhitekturu, Internacionalnog univerzitetu u Sarajevu prošlog četvrtka je uspješno završen još jedan ciklus obuke za CNC operatera. Kurs je organizovao IUS Life centar za cjeloživotno učenje i trajao šest sedmica obuhvatajući kraći teorijski uvod i fokusirajući se na praktičnu obuku.

Polaznici su stekli znanja o odgovarajućem softwaru, te imali priliku da rade grupno i pojedinačno na CNC mašini (glodalici) te CO2 laseru kao i na četvoro-osovinskoj CNC mašini koja ima niz prednosti te je u širokoj primjeni u drvnoj i metalnoj industriji.

Prof.dr. Sencer Yearlan, dekan  Fakulteta za menadžment i javnu upravu, Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, dodijelio je certifikate uspješnim polaznicima i zahvalio im se na ukazanom povjerenju.

Obuku je vodio certificirani CAS / CNC instructor Adnan Škulj.

Jedan od polaznika Tomislav Vrbičić, student mašinstva podijelio je sa nama svoje utiske o obuci: "Bilo mi je zadovljstvo upoznati instruktora Adnana Škulja i biti dio ovog tima. Obzirom da studiram mašinstvo ovaj kurs je će svakako doprinjeti mom napredovanju nakon završetka studija.”

Hamza Hadžić diplomirani pravnik iz Kiseljaka, je odlučio promijeniti smjer svoje karijere. Oduvjek se zanimao za rad na CNC mašinama i vjeruje da će mu ovaj kurs pomoći da nadje zaposlenje bilo u našoj zemlji ili inostranstvu.

Naredni ciklus obuke na CNC mašinama planiran je za kraj januara 2018. godine.

Januarski ciklus će ponuditi i dodatnih 10 sati obuke na četvoro-osovinskoj CNC mašini, tako da će obuka umjesto dosadašnjih 40 trajati 50 sati. Kotizacija za kurs iznosit će 500 KM.

Prijave za novu obuku OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave