Podaci sa Beogradske dostupni i na Bečkoj berzi

10.03.2011. 12:48 / Izvor: eKapija.ba
Podaci sa Beogradske dostupni i na Bečkoj berzi

Podatke iz trgovine sa Beogradske berze distributeri podataka (data vendori) od danas mogu da preuzimaju i preko Bečke berze, saopštilo je danas srpsko tržište kapitala.

Naime, Beogradska i Bečka berza potpisale su Ugovor o saradnji u oblasti distribucije podataka iz trgovanja na Beogradskoj berzi.

Osim berzi iz Budimpešte, Ljubljane, Praga, Bukurešta, Sarajeva, Banja Luke, Makedonije, Beogradska berza je postala deo alijanse berzi Centralne i Istočne Evrope (CEE Stock Exchange Group - CEESEG AG), koje svoje trgovačke podatke distribuiraju preko Bečke berze. Bečka berza, koja se nalazi u središtu ove grupacije, trenutno ima 250 ovlašćenih data vendora.

Bečka i Beogradska berza sarađuju od 2007. godine, kada je lansiran SRX indeks koji uključuje najkvalitetnije i najlikvidnije akcije kojima se trguje u Beogradu.

- Naša saradnja sa Beogradskom berzom pokazuje kako dve berze mogu zajednički da rade i razvijaju se, bez merdžera i akvizicije – rekao je Heinrich Schaller, član uprave Bečke berze i CEE Stock Exchange Group, ukazujući i na strategijsku pozadinu saradnje.

- Beogradska berza će imati pristup bazi međunarodnih klijenata i modernoj tehničkoj infrastrukturi Bečke berze za diseminaciju svojih podataka - dodao je Schaller.

- Ovaj ugovor predstavlja potvrdu dobrih odnosa dveju berzi već dugi niz godina i krupan korak napred u naporima Beogradske berze da poveća svoju vidljivost i prisustvo na međunarodnoj investicionoj sceni - kaže direktorka Beogradske berze Gordana Dostanić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave