Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Portal Posao.ba i Općina Travnik organiziraju 1. oktobra "Dane zapošljavanja" i u Travniku

28.09.2009. 12:45 / Izvor: Fena

Portal Posao.ba i Općina Travnik 1. oktobra organizirat će u tom gradu program pod nazivom "Dani zapošljavanja".

Takav program je već uspješno realiziran tokom ovoga mjeseca u Gračanici, Konjicu, Brčkom i Zenici, a planirano je da bude realiziran u još nekoliko općina i gradova širom BiH.

Sve aktivnosti portal Posao.ba provodi u sklopu Projekta zapošljavanja mladih u BiH - YEP i namijenjene su mladim ljudima od 16 do 30 godina – učenicima završnih godina srednje škole, studentima i onima koji su završili formalno obrazovanje.

U sklopu programa bit će organizirane radionice, a istovremeno u gradu će se od 11 do 17 sati odvijati program prikupljanja biografija i razgovor s poslodavcima, gdje će mladi imati priliku da ispune biografiju i tako apliciraju za željeni posao.

YEP projekt pomaže školama u osnivanju karijernih centara, u ruralnim oblastima obavlja preduzetničke treninge i pruža praktičnu podršku zavodima za zapošljavanje u pružanju aktivnih mjera zapošljavanja s posebnim fokusom na starosnu grupu do 30 godina.

U okviru projekta YEP, Posao.ba je u periodu od šest mjeseci zaposlio oko 100 mladih ljudi iz oba bh. entiteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave