Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Posjeta sajmu ESEF u Utrechtu i bilateralni susreti privrednika

04.03.2014. 08:17 / Izvor: eKapija.ba

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH u saradnji sa USAID-Sida FIRMA projektom i konsultantskom agencijom Business Communication Consultancy će u periodu od 11. do 14. marta 2014. godine organizovati prvu posjetu 14 metaloprerađivačkih firmi iz BiH sajmu ESEF u Utrechtu (Nizozemska).

ESEF Utrecht je najveći i najvažniji sajam podugovaranja i inžinjeringa u Beneluxu, a orijentisan je prvenstveno na industrijsku proizvodnju, procese, inovacije te materijale za obradu metala i plastike.

U cilju povezivanja bh. i nizozemskih firmi, kao i upoznavanja trendova i novih tehnologija na evropskom tržištu u metalnom sektoru, planirano je da se na sajmu održe i bilateralni susreti privrednika dvaju zemalja.

U sklopu ove posjete planirana je i posjeta sajmu Technishow koji se održava u od 12. do 13. marta u sklopu ESEF-a, a akcenat mu je stavljen na izlaganje najnovije opreme, mašina, alata i tehnologije.

Kompanije iz Bosne i Hercegovine koje će učestvovati u posjeti ESEF Utrechtu su: MIP, Zavarivač i Bosnamontaža iz Prijedora, INOX Ajanović i Zupčanik iz Tešnja, Prevent Components iz Goražda, AX-Soling iz Gruda, H-Solutions iz Mostara, Orao iz Bijeljine, Alfa 90 iz Živinica, Strojal iz Sarajeva, EM – Oniks iz Lukavca, Neimax iz Visokog i Rudstroj iz Kaknja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave