Posljednji dan za prijavu na kurs Microsoft 365 Mobility and Security (webinar)

29.10.2020. 10:24 / Izvor: Akta.ba
Posljednji dan za prijavu na kurs Microsoft 365 Mobility and Security (webinar)

Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 30.10. slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba

Još jedan dan je ostao za prijavu na Microsoft kurs MS-101T00-A: Microsoft 365 Mobility and Security (webinar) koji je na programu putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici.

Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 30.10. slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba

Microsoft 365 Mobility and Security (webinar)

Datum: 02.11.2020.

Trajanje kursa: 5 dana

Cijena: 600,00 KM + PDV

Rok za prijavu:   30.10.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za firme koje prijave više od je​dnog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

NAPOMENA: Ukoliko imate aktivan neki od Microsoft ugovora o licenciranju (OVS, OVL, EA...), kao sredstvo plaćanja za sve Microsoft kurseve možete koristiti Software Assurance Training Vouchere (SATV) koje ste dobili kao benefit kroz ugovor.

Opis kursa

Pohađanjem ovog kursa naučit ćete više o upravljanju sigurnošću u okviru Microsoft 365, uključujući omogućavanje Azure AD zaštite identiteta, konfiguracija Microsoft 365 sigurnosnih usluga te korištenje tzv. Microsoft 365 Threat Intelligence opcije. Naučit ćete još i o tzv. Microsoft 365 Compliance Management-u, uključujući zadržavanje podataka i rješenja za prevenciju gubitka podataka, arhiviranje i zadržavanje podataka, implementacija i upravljanje nadziranja podataka, kao i upravljanje pretragom i istraživanjem podataka. U trećem dijelu kursa ćete se upoznati sa upravljanjem uređajima u okviru Microsoft 365 – od uspostavljanja Microsoft Intune-a do uključivanja uređaja u okviru Intune-a, monitoringu istih, kontroliranju šta korisnici mogu vidjeti sa logiranih uređaja koristeći specijalne pristupne polise. Ukoliko u ovom trenutku koristite upravljanje uređajima putem nekih od tradicionalnih alata kao što je Configuration Manager, bit će vam zanimljivo saznati kako jednostavno možete preći na neki novi i moderni tip upravljanja uređajima, kao što je upravljanje uređajima putem Intune-a te na koji način možete dobiti sve pogodnosti iz ovog načina upravljanja uređajima, kao što su usklađenost, uslovni pristup te Windows Autopilot za deployment novih uređaja iz clouda. 

Ovaj kurs je jedan od uslova za polaganje i sticanje certifikata Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert.

Profil polaznika

Ovaj kurs je namijenjen za osobe koje planiraju da vrše funkciju Microsoft 365 Enterprise Admin i koji su se ranije susretali sa Microsoft 365 administratorskim certifikacijskim putevima.

Predavač

Kurs će održati Nedim Sadović.

Više informacija o kursu...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave