Poslovna Izvrsnost - agencija za consulting 23. marta organizuje Infodan u Općini Novi Grad

20.03.2012. 09:13 / Izvor: eKapija.ba
Poslovna Izvrsnost - agencija za consulting 23. marta organizuje Infodan u Općini Novi Grad

Poslovna Izvrsnost - agencija za consulting u saradnji sa Općinom Novi Grad 23. marta 2012. godine u terminu 11 do 14 sati u sali Općinskog vijeća Općine organizuje Infodan.

U cilju podizanja nivoa kvaliteta ukupne ponude roba i usluga koje nude preduzetnici koji djeluju na području općine Novi Grad ,te u nastojanju da se uspostavi prepoznatljiv znak kvaliteta u pružanju usluga i roba, obraditi će se slijedeće teme:

  • Unapređenje poslovanja i zadovoljenje zahtjeva EU primjenom standarda
  • Branding
  • Medijska akademija turizma

Predavači: Mr Almir Toroman, Poljoprivredno-prehrambeni univerzitet Sarajevo

Haris Kadenić, Account Manager, VIA MEDIA Sarajevo

Sanjin Konjhodžić, Certification Manager Bureau Veritas BH d.o.o.

Danijela Vinš, Saradnik projekta Medijska akademija turizma

Preduzetnicima će biti prezentirane osnovne informacije o koristima implementacije međunarodnih standarda (ISO 9001:2008;ISO 14001:2004;OHSAS 18001;IFS;FSC;HACCP,itd.) kao podlozi kvalitetne usluge kao i zakonskoj regulativi koja se odnosi na određene standarde kvalitete. Zakonska regulative se odnosi prvenstveno na Sistem upravljanja sigurnosti hrane(HACCP) te će biti prezentirana informacija o usvajanju Higijenskog paketa kojim se ujedno postavlja krajnji rok za implementaciju HACCP-a.

Preduzetnici će dobiti smjernice kod implementacije i certifikacije,te informacije o mogućnostima za sufinansiranje, odnosno refundaciju sredstava za implementaciju sistema upravljanja kvalitetom kroz grantove koje plasiraju pojedina ministarstva,te određeni međunarodni fondovi.

U okviru teme pod nazivom "Branding" prezentirati će se svi benefiti i konkurentske prednosti kompanija koje se odluče na brandiranje svojih proizvoda,odnosno usluga.Brandiranjem se kompanija izdvaja iz mase jer se kroz branding gradi emocija kod potrosača prema njihovim proizvodima ili uslugama.

Prezentator projekta Medijska akademija turizma će prezentirati ovaj multidisciplinarni projekat koji ima za cilja da putem predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti turizma, kulture, medija i marketinga dodatno educira turističke djelatnike, predstavnike lokalnih zajednica, korisnike turističkih usluga, kao i širu javnost, o metodama savremenog menadžmenta koji podrazumijeva nove, inovativne strategije marketing i medijske preznetcije turističkih i kulturnih ponuda u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave