Poslovna konferencija "Poslovati s Norveškom", 15. listopada/oktobra u Mostaru

12.10.2010. 15:18 / Izvor: eKapija.ba
Poslovna konferencija 'Poslovati s Norveškom', 15. listopada/oktobra u Mostaru

U suradnji Ambasade Kraljevine Norveške i Grada Mostara u petak, 15. listopada/oktobra, u vremenu od 10 do 16 sati u Poslovnom centru "Biosphera" bit će upriličena konferencija pod nazivom "Poslovati s Norveškom".

Svrha konferencije je ukazati na neiskorišteni potencijali za širenje poslovne suradnje između Norveške i BiH, a konferencija se održava u Mostaru zbog uspješne suradnje koja već postoji između nekoliko kompanija u Hercegovini i Norveškoj.

Oslanjajući se na uspjeh ovih kompanija, na konferenciji će se biti iznijete informacije o mogućnostima poslovne suradnje između kompanija u Bosni i Hercegovini i njihovih partnera u Norveškoj.

Konferencija će se sastojati od dvije sesije: Prva sesija će se pozabaviti širim okvirima uvjeta potrebnih za uspješnu komercijalnu suradnju, dok će se drugi dio sesije pozabaviti nekolicinom pojedinačnih slučajeva uspješne suradnje između norveških i bosansko-hercegovačkih kompanija. Naglasak je na područjima metalne industrije, inženjerskih usluga, poljoprivrede i izrade namještaja. Predavači će biti kako norveški tako i bosanskohercegovački poslovni ljudi i stručnjaci.

Za potvrdu sudjelovanja i sve dodatne informacije kontaktirajte projektnog asistenta Norveške ambasade, Vanesu Galić na e-mail adresu: vanesa@ndcmostar.org ili broj telefona 063 346 486 begin_of_the_skype_highlighting FREE 063 346 486end_of_the_skype_highlighting.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave