Poslovni forum i bilateralni susreti bh. i slovačkih privrednika

25.03.2014. 09:46 / Izvor: eKapija.ba
Poslovni forum i bilateralni susreti bh. i slovačkih privrednika

Po dosadašnjim saznanjima bh. sektori sa najvećim potencijalom za saradnju su: metaloprerađivački sektor, auto-industrija, građevinarstvo i energetika, ali podržavamo i učešće kompanija iz ostalih sektora privrede.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa USAID-Sida FIRMA Projektom organizuje posjetu privredne delegacije BiH Republici Slovačkoj, od 24. do 25. aprila 2014. godine. U ovom periodu se u Bratislavi održava Mješoviti komitet BiH i Republike Slovačke, te je planiran i poslovni forum sa bilateralnim sastancima bh i slovačkih kompanija.

Imajući u vidu gore pomenuto, VTK BiH upućuje poziv bh. kompanijama da uzmu učešće u ovoj delegaciji. Po dosadašnjim saznanjima bh. sektori sa najvećim potencijalom za saradnju su: metaloprerađivački sektor, auto-industrija, građevinarstvo i energetika, ali podržavamo i učešće kompanija iz ostalih sektora privrede.

Slovačka agencija za razvoj investicija i trgovine nas je informisala da su slovački preduzetnici i investitori zainteresovani za tendere i projekte na nivou države, opština i gradova u BiH, u oblasti infrastrukture (pruge, mostovi, tuneli, komunalna i socijalna infrastruktura itd.) i energetike (hidro, termoelektrane, obnovljivi izvori energije idr.).

Sve zainteresovane kompanije mogu dostaviti svoje prijave najkasnije do 28.03.2014. godine putem mejla na ivana.knezevic@komorabih.ba ili faksom na 033 566 239. Kontakt osoba je Ivana Knežević (tel. 033 566 237).

VTK/STK BiH i USAID-Sida FIRMA Projekat organizuju zajednički prevoz učesnika delegacije autobusom, te snose troškove prevoza, kao i prevodioca. Ostale troškove putovanja (hotelski smještaj, hrana i dr.) snose kompanije.

Detaljan program posjete će biti dostavljen prijavljenim kompanijama naknadno, po usaglašavanju svih detalja sa partnerima u Slovačkoj.

Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave