Poslovni forum "Italy & Bosnia and Herzegovina – Building Together"

28.06.2017. 16:37 / Izvor: Akta.ba
Poslovni forum 'Italy & Bosnia and Herzegovina – Building Together'

Poslovni forum će biti organizovan u sklopu pripremnih aktivnosti za održavanje ovogodišnjeg Samita zemalja Zapadnog Balkana

Agencija za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih preduzeća - ICE Sarajevo, u saradnji sa Ambasadom R. Italije u Bosni i Hercegovini i Italijanskim udruženjem građevinskih firmi (ANCE), organizuje dvodnevni Poslovni forum pod nazivom "Italy & Bosnia and Herzegovina – Building Together", koji će se održati 06. jula/srpnja u Sarajevu i 07. jula/srpnja 2017. godine u Banjaluci.

Poslovni forum će biti organizovan u sklopu pripremnih aktivnosti za održavanje ovogodišnjeg Samita zemalja Zapadnog Balkana u Trstu, te će biti posvećen mogućnostima zajedničke saradnje između italijanskih i bosanskohercegovačkih firmi u sektoru građevinarstva i putne infrastrukture.

Cilj inicijative je pružanje što potpunijih informacija kompanijama o poslovnim prilikama i mogućnostima saradnje u okviru ovog značajnog sektora u Bosni i Hercegovini, te prezentacija finansijskih instrumenata koje europske institucije stavljaju na raspolaganje sektoru infrastrukture. 

Učešće na poslovnom forumu je besplatno i uključuje individualne susrete sa izabranim firmama, usluge prevodioca i ostalu potrebnu podršku od strane ureda ICE Sarajevo.

Zainteresovane BH firme mogu pogledati spisak italijanskih firmi u prilogu te popunjen upitnik, koji se također nalazi u prilogu, poslati putem faxa (033/276565) ili na e-mail (sarajevo@ice.it) najkasnije do 04. jula/srpnja 2017.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Ured ICE Sarajevo na tel. 033&201 261. 

 

PREUZMI DOKUMENTE:
Spisak italijanskih firmi
Prijavnica za forum

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave