Postani konkurentan na tržištu rada, prijavi se na obuku CNC operatera

20.11.2017. 10:35 / Izvor: Akta.ba
Postani konkurentan na tržištu rada, prijavi se na obuku CNC operatera

Za polaznike 13 ciklusa obuke osigurana je subvencija usluge obuke u iznosu od 20%.

INTERA Tehnološki Park široj javnosti poznat po kvaliteti programa i kontinuitetu održavanja obuka na CNC strojevima, tragom svog djelovanja koji ide u smjeru obrazovanja, prekvalifikacije radne snage i podrške zapošljavanju, organizira sada već trinaesti ciklus obuke za CNC operatera koji počinje u ponedjeljak, 29.01.2018. s početkom u 17:00 h i održat će se u prostorijama INTERA HTEC CNC centra.

Kao član svjetske HTEC mreže Mostar ima jedan od najsuvremenijih HTEC CNC centara u Europi za obuku u proizvodnim CNC tehnologijama te pruža mogućnost obuke na najmodernijim industrijskim strojevima, visokokvalitetnim alatima i pratećoj opremi s vodećim timom stručnjaka u ovom području.

Prema riječima predstavnika Haas Automation Europe gosp. Simon Vanmaekelbergha, u konkurenciji 60 europskih centara, HTEC centar INTERA Tehnološkog Parka Mostar spada u jedan od najboljih te najprofesionalnijih kojeg je imao priliku posjetiti.

Pored same obuke, INTERA HTEC polaznicima pruža priliku stupiti u kontakt s poduzećima koja traže kadrove ovog profila pri čemu je već tijekom obuke moguć dogovor o potencijalnom radnom odnosu.

Sama obuka za profil „CNC operater“ traje 90 sati tijekom tri mjeseca i podijeljena je na 3 modula - teorijski dio i dva modula praktičnog rada na CNC glodalici i CNC tokarilici.

Kako bi se svi zainteresirani upoznali s pojmovima iz svijeta CNC tehnologije i dobili odgovore na pitanja, INTERA TP organizira besplatna probna predavanja koja će se održati u petak, 19.01.2018. g. u 17:00h u prostorijama INTERA HTEC CNC centra. Probna predavanja su otvorena za sve zainteresirane.

Za polaznike 13 ciklusa obuke osigurana je subvencija usluge obuke u iznosu od 20%.

Za sve detaljne informacije o obuci i samoj prijavi obratite se na htec@intera.ba. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave