Najave / DOGAĐAJI

Potpisivanje sporazuma između HT Eroneta i FSR-a u sklopu SIT-a

10.04.2014. 12:32 / Izvor: eKapija.ba

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar svečano je otvoren u utorak, a u sklopu njega i Sajam informacijskih tehnologija SIT 2014.

Ukoliko se odlučite prošetati do Mostarskog sajma i posjetiti paviljon 2, moći ćete posjetiti štandove informatičkih tvrtki iz Hercegovine - Nula-Jedan / Cicero, Intera, AvaCom, Katarina, Vanima i NSoft, te štandove fakulteta FIT i FSR i informirati se o njihovim najnovijim proizvodima i uslugama.

Osim konferencije "Razvojem softvera do razvoja regije", čiji cijeli program možete pogledati ovdje, u petak će se u sklopu SIT-a održati još jedno važno događanje. Na Mostarskom sajmu, a u okviru Sajma informacijskih tehnologija bit će izvršeno potpisivanje:

SPORAZUM O SURADNJI na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima između JP HT d.d. Mostar (HT Eronet)  i Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru.

Osnovni ciljevi uspostave suradnje su:

- stvarati prilike i mogućnosti za angažman osoblja FSR Mostar i HT ERONET Mostar u međusobno dogovorenim aktivnostima na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima,

- omogućiti priliku studentima za sudjelovanje u projektnim aktivnostima kao i potporu razvoju njihovih znanja i vještina,

- unaprijediti individualne i grupne kontakte osoblja FSR Mostar i HT ERONET Mostar,

Područja suradnje su sljedeća:

- suradnja na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja koji mogu značajno pridonijeti uspješnosti ostvarenja razvojnih planova FSR Mostar i HT ERONET Mostar;

- suradnja na osuvremenjivanju nastavnih programa i istraživačkih laboratorija;

- dogovorno definiranje tema seminarskih, završnih i diplomskih radova u svrhu stručne orijentacije studenata;

- organiziranje i provođenje stručne prakse studenata te stručnih posjeta objektima HT ERONET Mostar;

- provođenje svih oblika znanstvenog i stručnog usavršavanja koje je od interesa za HT ERONET Mostar;

Ovim sporazumom se stvaraju preduvjeti i okvir za kvalitetniju i bolju suradnju između FSR Mostar i HT ERONET Mostar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave