Poziv bh. kompanijama za učešće na sajmu Eurosatory 2020

05.07.2019. 11:37 / Izvor: Akta.ba
Poziv bh. kompanijama za učešće na sajmu Eurosatory 2020

U slučaju odustajanja firme od učešća, nije moguće izvršiti povrat uplaćene kotizacije, s obzirom na nastale ugovorne obaveze prema sajamskom organizatoru.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira zajednički nastup bh. kompanija iz oblasti namjenske industrije na sajmu Eurosatory’20, koji se održava u periodu od 08-12.06.2020. u Parizu.

Eurosatory se smatra jednim od vodećih svjetskih sajmova namjenske industrije. Sajam je 2018. godine na površini od 167.217m2 privukao 1.571 izlagača iz 57 zemalja, a posjetilo ga je 57.024 poslovnih posjetilaca.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH će za potrebe predstavljanja kompanija iz namjenske industrije zakupiti  prostor od 72 m2. Dizajn štanda će biti urađen na način da predstavlja cjelokupnu namjensku industriju BiH pod motom „Defence Industry of Bosnia and Herzegovina“. Štand će biti opremljen sa nekoliko setova stolova i stolica, kao i zasebnom prostorijom za održavanje individualnih sastanaka, te opremom za izlaganje promotivnih materijala i kataloga kompanija i industrije u cjelini. Za kompanije koje žele izlagati eksponate ostavlja se mogućnost dodatnog opremanja štanda.

Troškovi učešća:

Standardno uređen izlagački prostor iznosi približno 125.000 KM, od čega će Vanjskotrgovinska komora BiH finansirati 40.000,00 KM, a ostatak bh. firme – izlagači. Također, troškove prijevoza, smještaja te dostave eksponata snose same kompanije.

Da bi se projekat realizirao, predviđeno je da na štandu Bosne i Hercegovine nastupi najmanje 5 bh. kompanija koje bi učestvovale u troškovima štanda sa fiksnim iznosom kotizacije od 17.000 KM+PDV. Ukoliko se prijavi 6 ili više kompanija koje zadovoljavaju kriterije, iznos pojedinačne kotizacije po firmi će se shodno tome umanjiti.

Zainteresirane firme će o rezultatima selekcije učesnika biti informirane u drugoj sedmici jula 2019., te će im biti dostavljen predračun za kotizaciju, koju je potrebno uplatiti u kratkom roku.

U slučaju odustajanja firme od učešća, nije moguće izvršiti povrat uplaćene kotizacije, s obzirom na nastale ugovorne obaveze prema sajamskom organizatoru.

Kriteriji za učešće firmi:

– Firma je direktni proizvođač proizvoda najmenske industrije ili direktni vršilac usluga (remont i sl.);
– Firma ima iskustvo u izvoznim poslovima i upošljava barem jednu osobu koja aktivno komunicira na engleskom jeziku;
– Firma će osigurati prisustvo najmanje jednog predstavnika cijelo vrijeme trajanja sajma, što uključuje i pripremni period (od 07-12.06.2020.)
– Prednost imaju kompanije koje su aktivni članovi VTKBIH, te redovno izmiruju obaveze plaćanja članarine.

Molimo Vas da, ukoliko ste zainteresirani da izlažete na štandu Bosne i Hercegovine i prihvatate navedene uslove, popunite priloženu prijavu i dostavite je putem e-maila: nejira.softic@komorabih.ba  ili na fax: 033 214 292 najkasnije do 08.07.2019. godine. Kontakt osoba: Nejira Softić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave