Najave / DOGAĐAJI

Poziv na info sesiju o grant pozivu USAID projekta DIASPORA INVEST

USAID Diaspora Invest i Privredna komora USK Vas pozivaju na info sesiju, u okviru koje će predstaviti javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore.

03.03.2020. 13:05 / Izvor: Akta.ba

USAID Diaspora Invest i Privredna komora USK Vas pozivaju na info sesiju, u okviru koje će predstaviti javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Sesija će se održati  u četvrtak, 5.3.2020. godine od 12 sati u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona, Trg maršala Tita bb, Bihać.

Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine (datum registracije nakon 27.2.2017.) te koja imaju dokazivu poslovnu vezu sa ili su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore.

Grant podrška se fokusira na sektore poljoprivrede, energetike, turizma, metaloprerađivačog sektora, drvnoprerađivačkog sektora i druge proizvodno-prerađivačke sektore, kao i informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT).

Javni poziv za aplikacije će biti otvoren u periodu od 27.2.2020. do 31.3.2020. godine.

Detaljnije informacije o programu te online aplikaciji možete pristupiti na www.grant.diasporainvest.ba.

Prisustvo na info-sesiji možete potvrditi na: info@c2c.ba ili pkusk@bih.net.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave