Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Poziv na online edukaciju "Carinski postupak izvoza/uvoza roba dvojne namjene"

29.01.2021. 10:34 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) organizira dana 03.02.2021. godine od 10:00 do 13:00 sati, putem Zoom aplikacije/platforme, online edukaciju na temu „Carinski postupak izvoza/uvoza roba dvojne namjene“.

Online edukacija se realizira povodom nedavno objavljenog i u primjenu stavljenog akta UINO BiH, a cilj iste je pružiti predstavnicima bh. poslovne zajednice sve potrebne informacije u vezi sa Objašnjenjem UINO BiH o postupanju u carinskom postupku izvoza/uvoza roba dvojne namjene.

U skladu sa tim instrukcijama kompanije su dužne da provjere robe koje se uvoze i izvoze, te da usaglase tarifne brojeve roba sa korelacijskom tabelom, da se na fakturama navede izjava po kojoj roba ne podliježe dvojnoj namjeni ili da se u suprotnom obezbjedi dozvola za izvoz robe dvojne namjene ili u slučaju uvoza Međunarodni uvozni certifikat za robu dvojne namjene.

Predavanje će održati predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Učešće je besplatno za polaznike koji izvrše prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca.

Broj mjesta je ograničen na prvih 100 prijavljenih polaznika, zbog čega se preporučuje blagovremena prijava učešća.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je utorak, 02.02.2021. godine do 12:00 sati.

Svim prijavljenim polaznicima će na dan održavanja webinara biti dostavljen link za pristup. Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti upitom na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba ili pozivom na brojeve telefona 033/566-204 ili 033/566-200.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave