Poziv na radionicu "Dualno obrazovanje-koristi za kompanije i učenike"

03.11.2018. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Poziv na radionicu 'Dualno obrazovanje-koristi za kompanije i učenike'

Broj mjesta za predstavljanje kompanija je ograničen.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vas poziva da uzmete učešće na konferenciji i panel diskusiji na temu “Dualno obrazovanje-koristi za kompanije i učenike” koja se održava:

12.11.2018. godine

u prostorijama Srednje škole metalskih zanimanja,

Zmaja od Bosne br. 8, Sarajevo.

Ovaj događaj organiziraju zajednički Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Srednja škola metalskih zanimanja iz Sarajeva imajući u vidu značaj kvalificirane radne snage za konkurentnost metalne industrije Bosne i Hercegovine.

U toku ovog interaktivnog događaja, želimo da potaknemo razmjenu mišljenja i diskusiju između predstavnika škole i privatnog sektora sa ciljem unaprijeđenja postojećeg strukovnog tehničkog obrazovanja. Uvodničari i panelisti na ovom događaju dolaze iz uspješnih kompanija i obrazovnog sektora te će ovom prilikom dati pregled trenutne situacije u privatnom i obrazovnom sektoru kao i o trenutnim inicijativama za unaprijeđenje praktičnog obrazovanja u metalnoj industriji u Bosni i Hercegovini imajući u vidu iskustva drugih država poput Njemačke i Austrije.

Kompanije koje budu učestvovale na događaju će imati priliku da se predstave učenicima i da im objasne svoja očekivanja kao i prednosti zaposlenja u metalnoj industriji Bosne i Hercegovine. Ukoliko je vaša kompanija zainteresirana da se prezentira učenicima u posebnoj sesiji, molim vas da to naznačite na prijavnom obrascu.

Paralelno sa uvodnim govorima i panel diskusijom, kompanije koje budu zainteresirane imat će priliku da se predstave i razgovaraju sa učenicima u posebnoj prostoriji gdje će moći koristiti svoj laptop i prezentirati promotivne materijale uključujući postavljanje rolo banera kompanije.

Broj mjesta za predstavljanje kompanija je ograničen.

Nakon završetka događaja, učesnici koji budu zainteresirani mogu uzeti učešće u obilasku prostorija škole kako bi se upoznali sa kapacitetima škole u smislu mogućnosti za stručno usavršavanje učenika. Ukoliko ste zainteresirani za obilazak škole nakon završetka događaja molim Vas da to naznačite na prijavnom obrascu.

Učešće na konferenciji i panel diskusiji je besplatno.

Imajući u vidu ograničen broj mjesta na događaju, molim Vas da popunjen prijavni obrazac dostavite najkasnije do 08.11.2018. godine na email: edukacija@komorabih.ba. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave