Poziv privrednicima na "Info dan metalaca 2019"

12.11.2019. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Poziv privrednicima na 'Info dan metalaca 2019'

Obzirom da se 15. novembar u FBiH slavi kao Dan metalaca, održavanje Info dana metalaca je prilika da se prikažu pozitivni trendovi u ovom sektoru i uputi čestitka metalcima BiH.

Imajući u vidu da metalskoj industriji u Bosni i Hercegovini dugi niz godina pripada status najznačajnije grane industrije, a posljednjih godina bilježi evidentan rast proizvodnje i izvoza, Privredna/Gospodarska komora F BiH u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i uz partnerski događaj „BH Engineering Week 2019“, po četvrti put organizuje održavanje Info dana metalaca.

Info dan metalaca će se održati u petak, 15.11.2019. godine sa početkom u 9:30 sati u prostorijama BKC u Tuzli, ul. Mije Keroševića Guje 3.

Obzirom da se 15. novembar u FBiH slavi kao Dan metalaca, održavanje Info dana metalaca je prilika da se prikažu pozitivni trendovi u ovom sektoru i uputi čestitka metalcima BiH.

U toku su pripremni radovi na izgradnji najvećeg poslijeratnog projekta u BiH – Bloka 7 TE Tuzla, ukupne vrijednosti 722 miliona eura. Značajan dio poslova radit će domaće kompanije i tu je šansa i za kompanije iz metalske industrije. Obzirom na to, centralna tema „Info dana metalaca 2019“ jeste Izgradnja Bloka 7 TE Tuzla, kao šansa za metalsku industriju BiH. Pored ove teme, govorit će se i o drugim aktuelnim temama u metalskoj industriji.

P/G K FBiH poziva Vas da svojim prisustvom uveličate „Info dan metalaca 2019“, saznate mogućnosti bh. metalske industrije kao i novitete i trendove u metalskoj industriji. Vaše učešće je potrebno najaviti putem e-maila: a.malisevic@kfbih.com.

Više informacija o ovom događaju možete pronaći na stranici: http://kfbih.com/poziv-privrednicima-na-info-dan-metalaca-2019

                                                                                 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave