Poziv učešće na sastanku na temu "Akrilamid u hrani – rizici i preporuke"

23.11.2017. 13:17 / Izvor: Akta.ba
Poziv učešće na sastanku na temu 'Akrilamid u hrani – rizici i preporuke'

Povod za održavanje ovakvog sastanka jesu zaprimljene tri EU RASFF obavijesti od strane Agencije za sigurnost BiH.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine pozivaju zainteresovane kompanije iz konditorske i pekarske industrije na sastanak na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“ a u vezi informisanja šetnosti prekoračenja indikativnog limita za akrilamid u proizvodima konditorske i pekarske industrije te preporuke Evropske komisije vezane za ispitivanje nivoa akrilamida u hrani, donesene od strane Komisije CODEX ALIMENTARUS-a – CAC/RCP 67-2009.

Sastanak će se održati 01.12.2017. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (ul. Branislava Đurđeva 10) sa početkom u 11:00 sati.

Povod za održavanje ovakvog sastanka jesu zaprimljene tri EU RASFF obavijesti (od strane Agencije za sigurnost BiH) o odbijanju proizvoda porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa granice Republike Hrvatske, uslijed identificiranog prekoračenja indikativnog limita za akrilamid.

Zainteresovani za učešće na sastanku potrebno je da svoje prisustvo potvrde putem telefona na br. 033/566-183 ili e-mailom na adresu tijana.muhamedagic@komorabih.ba, najkasnije do 30.11.2017. godine.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave