Poziv za potencijalne suradnike za razvoj turističkih proizvoda

02.07.2014. 08:57 / Izvor: eKapija.ba
Poziv za potencijalne suradnike za razvoj turističkih proizvoda

Program MarketMakers potiče rast privatnog tržišta u odabranim sektorima, koji će voditi do kreiranja novih radnih mjesta za mlade žene i muškarce, priopćili su iz Asocijacije za regionalni razvoj REDAH.

MarketMakers program je podržan od strane Švicarske vlade, a provodi ga konzorcij koji čine Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o. (Posao.ba). MarketMakers potiče rast privatnog tržišta u odabranim sektorima, koji će voditi do kreiranja novih radnih mjesta za mlade žene i muškarce.

Jedan od odabranih sektora je turizam, koji je konstantno rastuća privredna grana u zemlji i regionu, sa mnogim poslovnim prilikama. Naša zemlja ima ogroman potencijal u turizmu, ali nedovoljno iskorišten, usljed nedostatka domaćih turističkih proizvoda.

Pakovanje, odnosno razvoj, kvalitetnog turističkog proizvoda (hrana, smještaj, transport i doživljaj) je vrlo zahtjevan proces i predstavlja posao za sebe. Nedostatak kvalitetno "upakovanih" turističkih proizvoda je ujedno i prilika za vaš biznis,priopćili su iz programa MarketMakers.

Ako ste preduzetni, entuzijasta, dovoljno inovativni i prepoznajete atraktivne doživljaje, lokacije i kapacitete koji mogu postati turistički proizvod i stvoriti Vam dobit ili unaprijediti postojeće poslovanje, potencijalni ste partner za saradnju, ističu iz MarketMakersa.

Ukoliko želite da saznate na koji način Projekat može podržati Vašu poslovnu ideju, pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji koja će se održati:

u Banjaluci, 15.07.2014. godine sa početkom u 10h, u hotelu „Fortuna“ (konferencijska sala) adresa: Rakovačkih rudara 12, 78000 Banja Luka

u Mostaru, 17.07.2014. godine sa početkom u 10h, u INTERA Tehnološkom Parku (sala „Oslo); adresa: Bišće polje bb, 88000 Mostar

Za više informacija o Projektu, posjetite web stranicu www.marketmakers.ba   

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave