Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Predstavljanje kreditne linije za poljoprivrednike na Sajmu šljive u Gradačcu od 20. do 24. avgusta

18.08.2008. 11:44 / Izvor: Dnevni Avaz

Kantonalna privredna komora Tuzla suorganizator je programskih sadržaja na 35. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajmu šljive u Gradačcu, koji će biti održan od 20. do 24. avgusta.

Dogovoreni su konkretni potezi u što boljoj prezentaciji komorskog sistema, kao i Zadružnog saveza BiH. Nerdet Kikanović, predsjednik ove komore, kaže da će na kantonalnom štandu veličine 75 metara kvadratnih biti izloženi i eksponati poduzetnika i malih preduzeća.

Kantonalna komora Tuzla suorganizator je promocije kreditne linije za poljoprivrednike (pravna i fizička lica) Razvojne banke FBiH. Na prezentaciji će učestvovati predstavnici banke i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Za ovu kreditnu liniju vlada veliko interesovanje, jer su pokrenuti značajni investicioni projekti u primarnoj proizvodnji i prehrambenoj industriji, sa znatno povoljnijim kamatama od komercijalnih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave